Tweedejaars O17-junioren kunnen aan de slag met spelregelbewijs

Sinds het seizoen 2014/2015 werkt de KNVB in het amateurvoetbal met het spelregelbewijs. Deze dienen alle tweedejaars O17-junioren te halen, om zo aan te tonen dat ze over voldoende kennis van de voetbalregels beschikken. Voor het huidige seizoen betekent het dat alle leden die geboren zijn in het jaar 2000 het spelregelbewijs moeten halen.

Om alles rondom het spelregelbewijs in goede banen te leiden heeft de KNVB Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die de junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Inmiddels hebben de betreffende junioren van SV Dalfsen via de mail inloggegevens gekregen, waarmee ze aan de slag kunnen in Voetbalmasterz. Ze kunnen oefenvragen maken, de vijf levels doorlopen en uiteindelijk de eindtoets maken om het spelregelbewijs binnen te slepen. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met Steve Oosterkamp via pr@svdalfsen.nl.

Let op: Het behalen van het spelregelbewijs is verplicht. Haal je deze niet op tijd? Dan ben je niet speelgerechtigd tot het moment dat je het spelregelbewijs wel haalt.