Trainer Andries Lindeboom keert terug bij Dalfsen 2

Na twee jaar afwezigheid keert Andries Lindeboom met ingang van het seizoen 2017/2018 terug als trainer van Dalfsen 2. Hij volgt Sander Volkerink op, die in Ommen aan de slag gaat bij OZC Dames 1. Andries tekent bij SV Dalfsen een contract tot medio 2019, met de optie voor nog een extra seizoen. Eerder al verbond hoofdtrainer Jacob Grooten zich voor eenzelfde periode aan Dalfsen 1.

“Ik ben blij dat ik weer aan de slag kan bij SV Dalfsen”, reageert Andries op zijn aanstelling. “Toen ik twee jaar geleden vertrok, had ik niet verwacht zo snel terug te keren. Met veel plezier ben ik hier altijd trainer geweest. Toen de functie bij Dalfsen 2 vrij kwam, besloot ik contact op te nemen. Ik kijk uit naar het werken met een jonge groep en de samenwerking met Jacob Grooten, de trainer van het eerste elftal.”

Andries is een zeer goede bekende binnen SV Dalfsen. Jarenlang was hij een gewaardeerde kracht op het middenveld van Dalfsen 1, waar hij tevens enkele seizoenen de aanvoerdersband droeg. Na zijn carrière op het veld begon Andries in 2010 als trainer bij Dalfsen 2. In zijn eerste seizoen promoveerde hij direct naar de reserve 3e klasse, waar hij van het tweede selectieteam een stabiele subtopper maakte. In de zomer van 2015 droeg hij het stokje over aan Sander Volkerink, om een jaar later bij Hoonhorst te beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

In de afgelopen jaren slaagde Sander erin om met Dalfsen 2 opnieuw te promoveren, ditmaal naar de reserve 2e klasse. Overtuigend haalde de ploeg in 2016 het kampioenschap binnen. Dalfsen 2 staat momenteel negende in die competitie en gaat er in de tweede seizoenshelft alles aan doen om zich te handhaven. SV Dalfsen bedankt Sander voor zijn bewezen diensten en wenst hem veel succes bij OZC.