Jubileumjaar 2017 in 100 foto’s | Deel 1

De laatste dagen van het jaar staan in het teken van terugblikken. En we hebben bij SV Dalfsen het nodige om op terug te blikken. Aan de hand van 100 foto’s gaan we terug naar een reeks hoogtepunten die het jubileumjaar 2017 te bieden had. Vandaag deel 1.


1. De Nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari wordt bijzonder goed bezocht. Interim-voorzitter Dirk Mosterman wenst alle SVD’ers het beste, waarna de jubileumcommissie een aantal primeurs in petto heeft.

 


2. Het jubileummagazine ‘SV Dalfsen 75 jaar’ wordt gepresenteerd. (Nieuwjaarsrepectie)

 


3. Toenmalig wethouder Maurits von Martels, inmiddels Tweede Kamerlid, ontvangt het eerste exemplaar uit handen van auteurs Tom Wildvank en Steve Oosterkamp. (Nieuwjaarsrepectie)

 


4. Lancering ‘De Vrienden van Dalfsen’. Leden hiervan betalen €75,00 per jaar als extra ondersteuning voor de vereniging. Eind 2017 zijn er zo’n honderd aanmeldingen. (Nieuwjaarsrepectie)

 5. De jubileumcommissie presenteert het jubileumlogo. (Nieuwjaarsrepectie)6. Het volledige jubileumprogramma wordt gepresenteerd aan de leden. (Nieuwjaarsrepectie)

 


7. De kampioenen van 2016 worden gehuldigd in het gemeentehuis. E1 won het NK Beachsoccer en A1 het kampioenschap op het veld. (Januari)

 


8. Hoofdtrainer Jacob Grooten verlengt zijn contract tot medio 2019. (Januari)

 


9. Na twee jaar afwezigheid keert Andries Lindeboom terug bij Dalfsen 2. Ook hij tekent tot medio 2019. (Januari)

 


10. De nieuwe organisatie van de Dropping neemt het stokje met succes over. (Januari)

 


11. De voormalige organisatie gaat er met de hoofdprijs vandoor. (Januari)

 


12. Spanning en spektakel tijdens de FIFA-toernooien. Jetze Zweerts wint bij de jeugd en Joren Rietman/Bjorn de Graaff zijn het sterkst bij de senioren. (Januari)

 


13. Jetze; de E-sporter van SV Dalfsen. (Januari)

 


14. Op het veld draait Dalfsen 1 op volle toeren. De ploeg speelt meerdere tegenstanders van de mat en koerst rechtstreeks af op het kampioenschap in de Vierde Klasse H. (Februari)

 


15. Op een buitengewone ledenvergadering stemmen de leden van SV Dalfsen unaniem in met de komst van een tribune op Sportpark Gerner. Ook ASC’62 gaat akkoord. De tribune in Nieuwleusen wordt voor het bedrag van €2,00 overgenomen en bouwbedrijven Bongers en Van Pijkeren verplaatsen de stelling naar Dalfsen. (Februari)

 


16. Vrijwilligers van SV Dalfsen en ASC’62 beginnen op Sportpark Gerner met de bouw van de tribune. (Maart)

 


17. Dalfsen 1 wint de tweede periodetitel. Het wordt niet groots gevierd, want alleen de échte titel telt. (Maart)

 


18. Voor de kantine wordt gewerkt aan de aanleg van het beachveld. Met dank aan de Clubkascampagne van een jaar eerder kan dit worden gerealiseerd. (Maart)

 


19. Samen met ASC’62 levert de Clubkascampagne van dit jaar maar liefst €2297,13 op. Een bedrag dat volledig ten goede komt aan de nieuwe tribune. (April)

 


20. Een dipje voor Dalfsen 1. De ploeg verspeelt verrassend punten tegen Be Quick Zutphen en Ulu Spor. Concurrenten Holten en Broekland naderen. (April)

 

 


21. Sportpark Gerner is dit jaar het decor van de voorrondes én de regiofinales van het schoolvoetbal. De beste scholen uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Olst-Wijhe, Raalte en Twenterand gaan de strijd aan. Honderden toeschouwers zien hoe de Regenboog uit Dedemsvaart en de Heideparkschool uit Lemelerveld met de beker aan de haal gaan. (April)

 


22. De jaarlijkse Kinderdisco is weer een groot succes. (April)

 


23. De bouw van de tribune vordert gestaag. (April)

 


24. Broekland kleurt roodgeel. Op Tweede Paasdag verslaat Dalfsen 1 de concurrent met 0-3. Het kampioenschap ligt voor het grijpen. (April)

 


25. Vanaf Sportpark Gerner rijdt een supportersbus en vele Dalfsenaren vertrekken op eigen vervoer naar Broekland. Dalfsen 1 wordt gesteund door zo’n 150 meegereisde supporters. (April)

 

Morgen deel 2!

 

Volg SV Dalfsen op social media: