SV Dalfsen sluit seizoen spectaculair af

De laatste wedstrijd van het seizoen van SV Dalfsen werd gespeeld tegen De Bataven uit Gendt. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dus kon er vrijuit gevoetbald worden.

Dalfsen was gretig en wilde trainer Jacob Grooten en leider Gert van Ringen een prachtig afscheid verzorgen. Dit resulteerde in een bliksemstart en binnen negen minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Dalfsen nam geen genoegen met deze tussenstand en gaf gas bij. Diverse mogelijkheden dienden zich aan en voor rust werd de 4-0 al binnen gewerkt. Het publiek was de grote winnaar en genoot van de galavoorstelling van de rood-gelen.

Na rust kwam De Bataven iets beter uit de kleedkamer en wist in de 49e minuut wat terug te doen, 4-1. Ondertussen vonden diverse publiekswissels plaats waarbij de vertrekkende spelers van Dalfsen onder luid applaus naar de kant werden gehaald. Een voor een werden Jesse Bos, Koen Sloot, Alexander Habers en Joren Rietman gewisseld. Ondertussen wist Dalfsen via Sam van den Anker te scoren maar ook De Bataven was trefzeker, tussenstand 5-3. Uiteindelijk bracht Erik Koedijk de eindstand op 6-3 en speelt Dalfsen volgend seizoen gewoon weer in de eerste klasse. Het feest in de kantine ging nog tot in de kleine uurtjes door en Dalfsen kan met veel plezier terugkijken op een succesvol seizoen.

Meer foto’s zijn te bekijken in het fotoalbum.

Foto’s: Kristian Giesen