Jorick en Joren bereiken met Staphorst hoofdtoernooi KNVB Beker

Voormalig SV Dalfsen-spelers Jorick Maats en Joren Rietman hebben voor een stunt gezorgd met VV Staphorst. Ze wonnen woensdagavond in Amsterdam van tweededivisionist AFC en plaatsten zich zodoende voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.

Met Jorick als basisspeler en Joren als invaller (75e minuut) was het een zeer spectaculaire wedstrijd. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de Amsterdammers, maar Staphorst boog het na rust om tot een 3-4 voorsprong. Met een man minder (rode kaart) moest de ploeg in de extra tijd alsnog de gelijkmaker van AFC incasseren: 4-4.

In de verlenging hielden de tien van Staphorst knap stand, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Beide ploegen schoten de eerste vier pogingen raak, Staphorst kwam op 4-5 en daarna eiste Jorick de hoofdrol op door de beslissende penalty te keren. Hiermee gaat Staphorst vrijdagavond in de koker tijdens de loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Op naar de finale in De Kuip!