Zonnige start voor Walking Football-groep

Onder een strakblauwe hemel en een heerlijke voorjaarszon klonk donderdagochtend het startschot voor Walking Football in Dalfsen. Negen fitte senioren vertoonden hun kunsten op de kunstgrasmat voor de kantine.

SV Dalfsen en ASC’62 vernamen de afgelopen periode dat er in Dalfsen wel animo zou zijn voor deze nieuwe vorm van voetbal. Er wordt daarbij gespeeld met aangepaste regels, die ervoor zorgen dat voetballiefhebbers van alle leeftijden het spelletje actief kunnen blijven spelen. Zo mag de bal alleen laag gespeeld worden en is rennen niet toegestaan. Na een kennismakingsgesprek enkele weken geleden, is de bal nu ook daadwerkelijk gaan rollen voor de Walking Football-groep.

In het begin was het nog even wennen. Zo werden er wat dieptepasses verstuurd, maar kwam de groep er al snel achter dat balletjes in de voet beter werken. Al snel begon het te draaien en vlogen de doelpunten er achter mekaar in. Na een klein uurtje voetballen was het mooi geweest en werd er onder het genot van een kop koffie nog gezellig nagepraat.

De Walking Football-groep komt voorlopig in actie op de donderdagochtenden, vanaf 10.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens aan te sluiten. Neem voor meer informatie contact op met Wim van der Vegt via tcsenioren@svdalfsen.nl.

Volg SV Dalfsen op social media: