Waar twee honden vechten om een been……

SV Dalfsen kon vandaag bij winst de 1e periode op haar naam schrijven, maar dan was het nog wel afhankelijk van de resultaten van Broekland en Lettele. De opdracht van trainer Jacob Grooten was simpel en duidelijk, winnen en wel met zoveel mogelijk doelpunten. SV Dalfsen startte daarom dan ook fel en sterk en het was al in de 15e minuut raak, Jeroen Kamphuis scoorde de 1-0.

Ondank legio kansen waarbij ook de lat en de paal werden geraakt werd er gerust met 1-0. De ruststand bij Haarle – Broekland was eveneens 0-1 en bij Lettele – De Gazelle: 2-0. Virtueel zou Dalfsen hiermee periodekampioen zijn geworden maar er volgde nog een helft. Dalfsen pakte de draad weer op maar het was Be Quick Zutphen dat in de 75e minuut gelijk maakte. De periodetitel was bij deze stand verder weg dan ooit en Dalfsen gooide er dan ook een schepje bovenop. Met name Jeroen Kamphuis was een plaag voor de Zutphense verdediging, hij scoorde in de 78e en de 86e minuut, waarmee de stand op 1-3 werd gebracht.

Ondertussen was Broekland ook aan het uitlopen maar door een late goal van Haarle werd het hier slechts 1-3, gunstig voor Dalfsen. Maar een paar kilometer verderop in Lettele wist men maar liefst 6x te scoren, waarvan de laatste diep in blessuretijd. Na flink wat rekenwerk bleek uiteindelijk Lettele verrassend de 1e periode te hebben gepakt, doorslaggevend was het aantal voor-doelpunten. Volgende week speelt Dalfsen thuis tegen Haarle, aanvang 14.00 uur.