Voorbeschouwing | Dalfsen en Lemelerveld spelen topper op Heidepark

Sportpark Heidepark in Lemelerveld is zondagmiddag het decor van de absolute topper in de Tweede klasse L. In de strijd om de bovenste plaats neemt koploper Lemelerveld het op tegen achtervolger SV Dalfsen.

Dat SV Dalfsen in de achtervolging zit op Lemelerveld, heeft alles te maken met de start van de tweede seizoenshelft. De roodgele brigade ging de winterstop nog in met drie punten voorsprong op Lemelerveld, maar dat is inmiddels veranderd in een even zo grote achterstand. Dalfsen ging namelijk onderuit bij Stadskanaal (3-1) en Rolder Boys (6-2). Op diezelfde speeldagen versloeg Lemelerveld respectievelijk Asser Boys (7-0) en SC Erica (4-0). Vorige week wonnen beide ploegen hun derde wedstrijd na de winterstop.

In eigen huis zal Lemelerveld gebrand zijn op revanche. Op 30 september keerde de ploeg namelijk met lege handen terug uit Dalfsen. Op Sportpark Gerner was een gelijkspel wellicht verdiend geweest, maar vanaf de strafschopstip knalde Sjoerd Klarenbeek in de 89e minuut de 3-2 voor Dalfsen tegen de touwen. Het was pas de tweede speelronde en Dalfsen verkeerde in een periode waarin het balletje regelmatig precies de goede kant op rolde.

Inmiddels staat Dalfsen als promovendus en debutant in de Tweede klasse nog altijd op een buitengewoon knappe tweede plaats. Maar na de vliegende start van het seizoen en het veroveren van de eerste periodetitel, wil Dalfsen de opgelopen achterstand op Lemelerveld natuurlijk dolgraag herstellen. Zondag is de kans om weer op gelijke hoogte te komen met de oranjehemden. Andersom zal Lemelerveld alle registers open trekken om het verschil op de ranglijst te vergroten naar zes punten.

Scherpschutters
Het duel tussen Lemelerveld en Dalfsen is ook een ontmoeting tussen de scherpschutters van de Tweede klasse L. Jeroen Kamphuis tekende afgelopen zondag voor zijn elfde en twaalfde competitietreffer van het seizoen en neemt daarmee de tweede plaats in op de topscorerslijst van 2L. In dat rijtje is hij omringd door een supertrio van Lemelerveld. Stijn Kogelman voert met 14 goals de topscorerslijst aan, terwijl ook Matthijs Reimink (11) en Job Heerink (10) uitstekend op dreef zijn.

Het belooft een heerlijke zonnige zondag te worden op Sportpark Heidepark. De temperatuur loopt op richting een graad of vijftien, DJ Kappa en zanger Marco ten Kate zorgen voor de muzikale omlijsting en kersverse burgemeester Erica van Lente is een van de vele aanwezige toeschouwers. Om 14.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Makkinga uit Wierden.

SV Dalfsen roept alle supporters op om zondag af te reizen naar Lemelerveld en het elftal te steunen in deze belangrijke derby!!

Volg SV Dalfsen op social media: