Veteranen starten seizoen vanaf pole position

De veteranen van SV Dalfsen zijn het nieuwe seizoen goed begonnen, bij kartcentrum Karba in Wijthmen werden de eerste prijzen van dit jaar verdeeld.

Zo’n 22 deelnemers hadden zich rond de middag verzameld bij sponsor Het Oude Station voor een bak koffie, hierna werd de fiets gepakt richting Karba in Wijthmen. Na een korte instructie werd eerst een kleine kwalificatie gereden waarna twee officiële wedstrijden van 8 minuten volgden. Brigadier Berghout wist te imponeren met een pole position en direct na de start heeft niemand hem nog weer gezien.

Boerdijk dacht dat hij blijkbaar op weg was naar het werk want zijn kart was werkelijk niet vooruit te branden. De verwachtingen van Bennie van Nee waren daarentegen hooggespannen, als ware F1 fan zou hij wel eens laten zien hoe dit spelletje gespeeld moest worden. Echter de banden waren volgens Bennie niet warm te krijgen, motorisch werkte het allemaal niet naar behoren, de mederijders hielden zich niet aan de spelregels en nog een paar van die smoezen, Bennie eindigde roemloos zonder te imponeren.

HP deed het anders, na een bliksemstart werd hij wagenziek in het bochtige gedeelte van het circuit. Omdat kotsen met een integraalhelm hem geen goed idee leek zette hij na drie rondjes de kart weer aan de kant. Altijd nog twee rondjes meer dan Richard Lucas die als Cruisematroos zeeziek werd bij de eerste bocht en de strijd direct staakte. Na de prijsuitreiking werd weer de fiets gepakt richting Dalfsen waar bij Het Boskamp genoten werd van een goed georganiseerd BBQ. Volgende week start de bekercompetitie en de veteranen zijn er klaar voor.

 

Volg SV Dalfsen op social media: