VERSLAG | Dalfsen 1 ronde verder na bekerzege op USV

Dalfsen 1 heeft woensdagavond de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. In eigen huis won de ploeg met 4-1 van USV, maar het was niet zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden.

Het was koud, winderig en regenachtig op Sportpark Gerner en van het vertoonde spel konden de toeschouwers evenmin warm worden. Er gebeurde voor rust weinig voor de beide doelen en bij SV Dalfsen ging er bijzonder veel mis. Grootste gevaar van de eerste helft kwam van Jeroen Kamphuis, die de bal snoeihard op de lat pegelde. USV, dat veel basisspelers moest missen, streed voor elke meter en verweerde zich kranig.

De vijf doelpunten vielen allemaal na rust. Daarvan was de eerste verrassend genoeg voor de bezoekers uit Nieuwleusen. Good old Kay Huzen liet zien dat hij het kunstje van de vrije trap nog altijd tot in perfectie beheerst. Met zijn linker draaide hij de bal feilloos in de hoek achter doelman Mark Knol.

Ommekeer
De treffer van USV was wellicht precies de wake-up call die SV Dalfsen nodig had, want lang konden de gasten niet van hun voorsprong genieten. Remco Hultink omspeelde doelman Martijn Scheper, schoof de bal in het lege doel en trok de stand zo al snel weer gelijk.

Vervolgens ging Dalfsen op jacht naar meer treffers. En met succes. Het was Bas Pietersma die zich een ware plaag voor de USV-defensie toonde. De pijlsnelle aanvaller van JO19-1 maakte zijn eerste officiële doelpunt in Dalfsen 1 en deed er meteen maar een schepje bovenop: hij tekende voor zowel de 2-1 als de 3-1. De laatste treffer van de avond kwam op naam van Joren Rietman, die na een hoekschop de bal hard tegen de touwen werkte.

Tussenronde
Gemakkelijk ging het niet, van goed spel was evenmin sprake, maar het resultaat is uiteindelijk meer dan acceptabel. Dalfsen 1 overleeft ook de tweede knock-outronde en plaatst zich voor de tussenronde. Daarin speelt de ploeg op woensdag 19 december een uitwedstrijd tegen derdeklasser SV Epe. De focus gaat nu eerst weer op de competitie, komende zondag gaat Dalfsen 1 op bezoek bij SC Emmeloord.