SV Dalfsen wint in slotfase van SC Stadskanaal

Onder uitstekende omstandigheden werd zondag de wedstrijd SV Dalfsen – SC Stadskanaal gespeeld. Het weer was prima, de mat lag er goed bij en de publieke belangstelling was bovengemiddeld.

Beide ploegen draaien goed mee in de Tweede klasse L en hadden er alle belang bij om te winnen. Dit was duidelijk waarneembaar op het veld, de ene aanval van Dalfsen werd direct opgevolgd door een aanval van Stadskanaal en vice versa. Lang ging de strijd gelijkop, maar terwijl erevoorzitter Jos Ramaker vlak voor rust de uitslag van de verloting bekend maakte scoorde Stadskanaal.

Na rust een nog gemotiveerder Dalfsen en weer golfde het spel op en neer. In de 49e minuut brak de uitstekend spelende Joren Rietman goed door op rechts en oog in oog met de goalie van Stadskanaal gaf hij de bal beheerst af op Luc van der Vegt die strak binnenschoot. Beide ploegen speelden vervolgens voor de volle winst en zowel Dalfsen als ook Stadskanaal kreeg geweldige kansen.

Het duurde uiteindelijk tot de 91e minuut voordat de wedstrijd beslist werd. Een lange bal uit de Dalfser defensie werd door Remco Hultink onder controle gebracht en doorgespeeld naar de snelle Bas Pietersma. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal beheerst langs de doelman van Stadskanaal.

Doordat Lemelerveld ook won blijft het ongemeen spannend in de kop van de Tweede klasse L. Zowel Dalfsen als Lemelerveld heeft 44 punten uit 19 wedstrijden en de ploeg delen dan ook de koppositie. Volgende week speelt Dalfsen wederom thuis, dan tegen Germanicus uit Coevorden. De wedstrijd start om 14.00 uur.

Foto’s van Dalfsen – Stadskanaal, gemaakt door Fred Snijder, zijn te bekijken in ons fotoalbum.

Tevreden verlaten de spelers van SV Dalfsen het veld
Bas Pietersma wordt gefeliciteerd door zijn moeder
Een trotse vader Hultink
Volg SV Dalfsen op social media: