SV Dalfsen swingend het nieuwe jaar in

Zondagmiddag hield SV Dalfsen in het clubgebouw op Sportpark Gerner de traditionele nieuwjaarsreceptie. Ad interim voorzitter Dirk Mosterman nam samen met een groot aantal leden het glas ter hand om te proosten op het nieuwe jaar. De opkomst was zeer goed en jong en oud genoot van een prettig georganiseerde middag.

Vanaf 11.30 uur werd volgens een nieuw concept een geslaagd Vedette Toernooi gespeeld. Maar liefst zes elftallen speelden een minitoernooi op drie velden. Uiteindelijk was het team van SV Dalfsen 2 het sterkst en mocht de beker en een zak vol munten in ontvangst nemen.

Na de voetbal stond een kop snert en een broodje gereed in de kantine om de hongerige magen te stillen waarna om 15.00 uur de nieuwjaarsreceptie startte met een gevarieerde toespraak. Er werd teruggeblikt op de successen van het eerste team, met name de promotie naar de tweede klasse. Het vertrek van Maarten Pouwels was voor SV Dalfsen natuurlijk een aderlating maar iedereen gunde hem het succes en de stap naar het betaalde voetbal. Ook de wedstrijd tegen PEC Zwolle was een hoogtepunt in het jaar 2018. Helaas zorgde de droogte ervoor dat de geplande tweede wedstrijd niet door kon gaan.

Het bekertoernooi van SV Dalfsen startte fantastisch, van zowel ASC’62, Heino als Overwetering werd gewonnen, zodat SV Dalfsen als poulewinnaar doorging. Inmiddels zijn nog drie wedstrijden gewonnen en speelt SV Dalfsen eind februari tegen Quick’20 uit Oldenzaal. Ook in de competitie gaat het geweldig, SV Dalfsen ging als herbstmeister de winterstop in met slechts één verloren wedstrijd. De samenwerking tussen het team, de staf en de hoofdtrainer Jacob Grooten is uitstekend en tijdens de receptie werd bekend gemaakt dat deze samenwerking met nog een jaar verlengd wordt.

De voorzitter van de Vrienden van SV Dalfsen maakte bekend dat tijdens de Coöperatie weken van de Rabobank ruim € 870 is binnengehaald voor de G-voetbal in Dalfsen. Aan Rene Eijkelkamp werd de cheque overhandigd waarna een luid applaus volgde.

Tevens werd stil gestaan bij de start van FC Dalfsen op 1 september 2018. Inmiddels draait de gezamenlijke jeugdafdeling op volle toeren en zijn de eerste kampioenschappen gevierd.

De kerstbomenverkoop door een kleine groep gepensioneerden is wederom prima verlopen en hiervoor werden de kartrekkers namens de vereniging hartelijk bedankt. Met een enthousiast verkoopteam en een goede kwaliteit zijn weer vele kerstbomen namens SV Dalfsen aan de man gebracht.

Ook werd een rasvrijwilliger van SV Dalfsen gehuldigd, Veteraan en Penalty Killer Nico Boerdijk kreeg uit handen van het bestuur een oorkonde en een mooie bos bloemen.

Aansluitend was het woord aan de verfraaiingscommissie van de kantine van SV Dalfsen. In een flitsend filmpje werden de plannen voor de kantine aan de leden vertoond. Een luid applaus gaf aan dat de leden zich kunnen vinden in de verfraaiingsplannen die binnenkort van start zullen gaan.

Ten slotte was er nog een grote verloting met veel gesponsorde prijzen. De hoofdprijs, een lang weekend in een chalet in Sankt Anton in Oostenrijk ging naar veteraan Andre Westendorp. Moe maar voldaan en voorzien van een gewonnen prijs verliet iedereen na afloop het clubgebouw.

Rasvrijwilliger Nico Boerdijk met oorkonde
Veel gesponsorde prijzen
Gezelligheid in de kantine
Volg SV Dalfsen op social media: