SV Dalfsen sluit laatste thuiswedstrijd van 2018 met winst af

Vanwege het onbespeelbare hoofdveld moesten SV Dalfsen en Asser Boys zondagmiddag uitwijken naar het kunstgrasveld voor de kantine. De spelers van SV Dalfsen kunnen hier over het algemeen aardig uit de voeten en dat was gelijk goed te zien. De bal ging lekker rond en de Boys werden ver op hun helft teruggedrongen.

Het duurde uiteindelijk toch tot de 25e minuut dat het eerste doelpunt viel, een listig steekballetje van Remco Hultink werd door Luc van der Vegt langs de keeper getikt en de nog inglijdende verdediger kwam net te laat, 1-0. Dalfsen wist het niveau vast te houden en kreeg een aantal goede mogelijkheden maar Assen hield stand. Er werd gerust met een 1-0 stand maar zonder de prima spelende Jeroen Kamphuis die geblesseerd uitviel.

Na rust een wat nonchalanter Dalfsen, kansen werden niet afgemaakt en af en toe mocht ook Assen bij het doel van Mark Knol in de buurt komen. Dit leidde zelfs in de 65e minuut tot de gelijkmaker toen een hoge bal zomaar achter Knol gekopt werd, 1-1. Dalfsen raakte echter niet in paniek en zette nog eens aan. De vrije trap van Joren Rietman op de paal was een eerste waarschuwing, want hierna ging het snel. Binnen twee minuten scoorde Remco Hultink twee keer, de eerste met de voet de tweede met het hoofd. Hierna zorgde invaller Bas Pietersma voor 4-1 eindstand. Naast Pietersma mocht ook de jeugdige Dommerholt invallen en beiden deden dit uitstekend.

Volgende week speelt Dalfsen uit tegen SV Dedemsvaart, aanvang 14.00 uur op Sportpark De Boekweit te Dedemsvaart.

Foto’s van Dalfsen – Asser Boys zijn te bekijken in het album.