SV Dalfsen pakt volle winst tegen VV Jubbega

Voor Dalfsen stond de lastige uitwedstrijd tegen subtopper Jubbega op het programma. De Friezen doen het met een aantal ex-profspelers behoorlijk goed in de eerste klasse E en Dalfsen had de thuiswedstrijd in oktober nog met 0-1 verloren. Ook de resultaten van Dalfsen van de laatste paar wedstrijden waren niet om naar huis te schrijven dus had trainer Marcel Smid de boel op scherp gezet.

Op doel stond overigens Iwan Haarman die de geblesseerde Mark Knol verving en verder zaten Sam van den Anker en Daan van der Vegt op de reservebank, waardoor er weer wat te kiezen viel. Dalfsen startte scherp en scoorde al vrij snel uit een vrije trap van Vince van den Anker, de keeper zat er nog wel aan maar in de rebound scoorde Jeroen Kamphuis. Binnen vijf minuten na het doelpunt scoorde ook Jubbega in de persoon van Daryl de Vries, dit was tevens de ruststand 1-1.

Na rust pakte Dalfsen de draad weer op maar het was Jubbega dat met een prachtig doelpunt op naam van Jacco Kuipers scoorde. Ondanks dat de grensrechter voor buitenspel vlagde keurde de leidsman het doelpunt goed, waardoor Dalfsen weer in de achtervolging moest. Dalfsen was hier succesvol in omdat een tekort gespeelde terugspeelbal door Jeroen Kamphuis werd onderschept en keurig werd afgerond; 2-2.

Toen even later Jubbega met tien man verder moest (2x geel) rook Dalfsen haar kans. Nadat eerst de keeper nog een grote kans van Dalfsen tegenhield scoorde Erik Koedijk in de slotfase de 2-3 waar Jubbega geen antwoord meer op had. Dalfsen doet goede zaken met deze overwinning en staat inmiddels weer op een 7e plaats. Volgende week komt hekkensluiter VV Emmen op bezoek, aanvang 14.00 uur.

Volg SV Dalfsen op social media: