Dalfsen 5 voltooit marathon

Het vijfde elftal van SV Dalfsen, aangevuld met de nodige supporters, heeft zaterdagmiddag de marathonafstand afgelegd. De spelers denken zo fit genoeg te zijn voor het nieuwe seizoen in de reserve 7e klasse.

Halverwege maart kwam abrupt een einde aan het vorige voetbalseizoen. De spelers van Dalfsen 5 bleven echter niet stilstaan. Massaal trokken ze de hardloopschoenen aan of gingen ze op pad met de racefiets. Al snel was de oprichting van een eigen Stravaclub een feit.

Naar mate de conditie verbeterde, ontstond het idee om als team de marathonafstand van 42,2 kilometer af te leggen. Individueel of in estafettevorm. Fietsend, lopend, of een combinatie daarvan. Er werd een route uitgestippeld met start en finish op het Kerkplein, de plek waar bovendien na 26 kilometer een doorkomst plaats zou vinden.

Afgelopen zaterdag was het zover. Het startschot klonk om 12.00 uur en onder begeleiding van een busje (met dank aan de Kleine Kornuiten) begon het team aan de marathon.

De route leidde de mannen via de Zuidelijke Vechtdijk naar Zwolle en vervolgens via de Marshoek naar Hoonhorst. Na zo’n 26 kilometer volgde een doorkomst in Dalfsen, waar met name bij Het Oude Station en de Vechtbrug gerekend kon worden op veel support. De laatste 15 kilometer ging richting Oudleusen. Eerst over de Stokte en vervolgens via de Hessenweg terug naar de start/finish op het Kerkplein.

Hoewel het een geslaagd project was, gaat het vizier van Dalfsen 5 nu weer op het voetballen. Het team doet komend seizoen een nieuwe gooi naar de prijzen en hoopt op 21 april 2021 het kampioenschap binnen te halen.

Volg SV Dalfsen op social media: