SC Bemmel maatje te groot voor SV Dalfsen

SV Dalfsen speelde haar tweede wedstrijd van de competitie tegen SC Bemmel uit het gelijknamige dorp uit het rivierengebied. Vanwege twee coronagevallen was de eerste wedstrijd van Bemmel afgelast, maar de besmette spelers van Bemmel waren weer vrij van klachten zodat de wedstrijd tegen Dalfsen door kon gaan.

Bemmel startte sterk en nam het initiatief, Dalfsen had het lastig in de beginfase en werd in het defensief gedrongen. Het duurde niet lang voordat de eerste kansen voor Bemmel zich aandienden. Een goede aanval over de linkerkant van Bemmel leidde tot een voorzet op maat waarna de spits van behoorlijke afstand binnen wist te koppen. Niet lang hierna besloot Jacob Grooten enkele omzettingen te doen en wisselde twee keer in korte tijd. Onder andere invaller Koen Sloot bracht wat meer rust in de defensie en het tweede deel van de eerste helft was duidelijk voor Dalfsen. Er volgden drie goede mogelijkheden maar onder andere de lat en de keeper zaten een doelpunt in de weg.

Na rust was het wederom Dalfsen dat het initiatief nam, tot driemaal toe werd er hard op het doel van Bemmel geschoten maar elke keer stond de keeper op de goede plek. Dalfsen ging meer risico nemen en hier profiteerde uiteindelijk Bemmel van. Uit een van de messcherpe counters wist Bemmel in de 86e minuut te scoren waarna de wedstrijd langzaam doodbloedde. Volgende week speelt Dalfsen uit tegen Tubantia uit Hengelo, aanvang 14.00 uur.

Foto’s: Kristian Giesen Fotografie

Volg SV Dalfsen op social media: