PEC Zwolle maakt er elf tegen FC Dalfsen

Het combinatieteam van FC Dalfsen nam het zaterdag in Wijthmen op tegen PEC Zwolle. De Blauwvingers wonnen hun eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 0-11.

Op het snikhete Sportpark de Elshof in Wijthmen speelde PEC Zwolle voor het eerst onder de nieuwe oefenmeester John Stegeman. Tegenstander was FC Dalfsen, een team bestaande uit spelers van SV Dalfsen en ASC’62.

Waar dit duel vorig jaar nog eindigde in slechts 0-5, was die stand dit keer halverwege al bereikt. Namens de Zwollenaren zorgden Lennart Thy (2), Stanley Elbers, Pelle Clement en Clint Leemans voor de doelpunten.

In de tweede helft bracht PEC tien nieuwe namen op het veld, alleen doelman Xavier Mous mocht blijven staan. Uitblinker na rust was de pas zeventienjarige Jarno Westerman, die drie doelpunten voor zijn rekening nam. Ook Mike van Duinen (2) en Stefan de Bert krikten de score verder op.

Opstellingen:

FC Dalfsen eerste helft: Scherpenkate, Holsappel, Kiezebrink, Sloot, Van Ringen, Van Zanten, Schurer, Van Faassen, Drost, Kamphuis en L. van der Vegt.

FC Dalfsen tweede helft: Knol, Jurriens, Jol, Bijlenga, Volkerink, Klarenbeek, Wildvank, Paarhuis, D. van der Vegt, Van Gelder en Rietman.

PEC Zwolle eerste helft: Mous, Hamer, Dekker, Reijnen, Paal, Leemans, Clement, Flemming, Van Crooij, Thy en Elbers.

PEC Zwolle tweede helft: Mous, Bajselmani, Doué, De Bert, Prljic, Quispel, Huiberts, Van den Belt, Westerman, Van Duinen en Reijnders.