Onnodig verlies voor SV Dalfsen

SV Dalfsen verspeelde zondagmiddag dure punten tegen laagvlieger Rolder Boys en bewees zichzelf hiermee een slechte dienst: 0-1.

De wedstrijd op het hobbelige veld van Sportpark Gerner kende een aardig begin met twee fel strijdende ploegen die elkaar geen centimeter ruimte gaven. Al na twee minuten wist Dalfsen te scoren maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De duels waren stevig en dit leverde aan Dalfser kant een geblesseerde Rens Brekveld op, zijn vervanger Jesse Zwager viel overigens uitstekend in. Dalfsen meende nog even recht op een penalty te hebben toen Jeroen Kamphuis onreglementair in de zestien werd gestopt, maar de scheidsrechter deelde deze mening niet.

Na rust was Dalfsen de bovenliggende partij en Rolder Boys beperkte zich tot verdedigen. Echte kansen waren zeldzaam en beide keepers hielden hun doel schoon. In een van de zeldzame uitvallen van Rolde zag de scheidsrechter een overtreding van Koen Sloot en dit leverde de verdediger een gele kaart op een een penalty voor de bezoekers. Mark Knol dook in de goede hoek maar kon niet voorkomen dat Rolde op een 0-1 voorsprong kwam.

Met nog een kwartier te spelen gooide Dalfsen alles op de aanval zonder dat hier echte kansen uit ontstonden. Toen heel Dalfsen dacht dat de wedstrijd gespeeld was werd een lichte overtreding op Stefan Jansen of Lorkeers ook beloond met een penalty. Vince van den Anker mocht aanleggen en schoot de bal strak in de linkerhoek, precies waar ook de keeper naar toe dook en de bal keerde. In de resterende seconden werd er niet meer gescoord en zo verloor Dalfsen onnodig het duel. Volgende week speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen Roden, aanvang 14.00 uur.

Foto’s: Kristian Giesen

Volg SV Dalfsen op social media: