Marcel Smid nieuwe hoofdtrainer SV Dalfsen

Met ingang van het seizoen 2022/2023 is Marcel Smid de nieuwe hoofdtrainer van SV Dalfsen. Hij is de opvolger van Jacob Grooten, die onlangs een contract tekende bij WVF. Smid komt over van VV De Weide en tekent een contract voor één seizoen, met de intentie voor een langere samenwerking.

Smid (48) is afkomstig uit Hoogeveen en was als voetballer actief bij VV De Weide, HZVV en HHC Hardenberg. Vanaf 2007 is hij zich gaan richten op het trainersvak, waar hij inmiddels veel ervaring heeft opgedaan. Onder meer ZZVV, Dedemsvaart en SCD’83 had Smid onder zijn hoede. De afgelopen jaren was hij in dienst van VV De Weide, de club met het sportpark pal achter zijn woning in Hoogeveen. Daar woont hij met zijn vrouw Moniek en twee dochters. Smid is werkzaam bij de gemeente Hardenberg als vakspecialist Sport.

Smid: “Bij SV Dalfsen kom ik terecht bij een gemoedelijke vereniging. Tegelijkertijd heeft de club ambitie en is de selectie prestatiegericht. Met eigen jongens op een zo hoog mogelijk niveau spelen, dat is het doel en dat past heel goed bij mij. Hopelijk handhaaft SV Dalfsen zich dit seizoen in de 1e klasse en kunnen we volgend jaar op dat niveau kijken hoever we kunnen komen. De eerste indruk van de selectie is heel positief. Zodra het kan, ga ik de wedstrijden bekijken, om een compleet beeld te krijgen van de spelersgroep.”

Sjoerd Klarenbeek, bestuurslid technische zaken, SV Dalfsen: “We zijn erg blij met de aanstelling van Marcel. Tijdens de gesprekken met zowel de technische commissie als de spelers was het gevoel van beide kanten goed. We hebben er vertrouwen in dat Marcel in staat is het uiterste uit de spelersgroep te halen. Met Marcel Smid denken we tevens iemand binnen de club gehaald te hebben die verder kijkt dan alleen het 1e elftal. We kijken erg uit naar de samenwerking.”

Op de foto’s de nieuwe hoofdtrainer Marcel Smid en interim-voorzitter Dirk Mosterman van SV Dalfsen.

Volg SV Dalfsen op social media: