Joren Rietman verruilt SV Dalfsen voor VV Staphorst

Joren Rietman (23) is bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van SV Dalfsen. De middenvelder speelt volgend seizoen voor VV Staphorst.

Op 21 augustus 2016 debuteerde Joren als A-junior in de hoofdmacht van SV Dalfsen, in het bekerduel met USV (2-2). Dat seizoen was hij gelijk twee keer trefzeker en droeg hij zijn steentje bij aan het kampioenschap in de vierde klasse. In de daaropvolgende seizoenen vierde Joren als basisspeler ook de kampioenschappen in de derde klasse (2018) en tweede klasse (2019).

Met zijn linkerbeen knalde Joren de afgelopen jaren verschillende keren van grote afstand raak. Vooral de vrije trap was zijn grote specialiteit. Maar naast zijn aanvallende kwaliteiten maakte Joren zich ook regelmatig verdienstelijk in de achterhoede. In tot dusver 99 officiële wedstrijden in de hoofdmacht kwam Joren tot 30 doelpunten.

Bij Staphorst gaat Joren het twee niveaus hoger proberen, in de Derde Divisie. Daarin staat de ploeg momenteel op een keurige zevende plaats, met een ruime voorsprong op de onderste regionen. Bij Staphorst wordt Joren herenigd met doelman Jorick Maats, de twee speelden in de jeugd van SV Dalfsen jarenlang samen.

Joren: “Ik vind het een mooie uitdaging om op nog hoger niveau te gaan spelen, daarom heb ik besloten om voor mijn kans te gaan. Ik wil SV Dalfsen bedanken voor zeventien jaar plezier en mooie momenten, waarbij ik met name de kampioenschappen nooit zal vergeten!”

Joren, veel succes bij Staphorst en we hopen je in de toekomst nog vaak te begroeten op Sportpark Gerner!

 Foto: Kristian Giesen

Volg SV Dalfsen op social media: