Honderd keeperstalenten genieten in Dalfsen

Bijna honderd talentvolle keepers genoten woensdag met volle teugen tijdens de Frans Hoek Keepersdag in Dalfsen. Onder deskundige begeleiding van de trainers van Frans Hoek Sports, en de vele vrijwilligers van SV Dalfsen en ASC’62, werkten doelmannen uit de wijde omgeving aan alle technieken die komen kijken bij het keepersvak. Het competitie-element was ook aanwezig. De keepers streden in zeven leeftijdscategorieën om een startbewijs voor de landelijke finaledag, op vrijdag 6 mei in Harderwijk.

1

Met name tijdens het middagprogramma was het uitstekend vertoeven op Sportpark Gerner. Het zonnetje brak door en op de vele uitgezette veldjes namen de keepers het tegen elkaar op in één-tegen-één-duels. De trainers gaven technische aanwijzingen, maar hielden ook de scores bij van alle doelmannen. De combinatie van plezier, ontwikkeling en een onderlinge competitie maakten het tot een prachtige dag voor zowel de keepers als de trainers.

Maar zo fraai als het er ’s middags uitzag, zo zwaar was het ochtendprogramma. Het weer liet de jonge keepers flink in de steek. In de stromende regen legden de doelmannen, 96 in totaal, verschillende trainingsvormen af. Zo was het kunstgrasveld opgesplitst in acht veldjes, waarbij de middencirkel was ingericht als demonstratiegedeelte. Hier legden de trainers de oefeningen uit, waarna de pupillen zelf aan de slag gingen op hun eigen veldje. Het was vechten tegen kou en regen, maar alle keepers hielden zich knap staande. Rond het middaguur volgde de beloning voor het harde werken. De keepers stortten zich op de welverdiende lunch, met dank aan Albert Heijn Dalfsen.

Keepersdemo
Na de onderlinge competitie volgde aan het eind van de middag een spectaculaire keepersdemo. Namens SV Dalfsen presenteerden Jorick Maats en Jarnick Marsman hun kwaliteiten, samen met Niels Krijnen, oud-SV Dalfsen en inmiddels keepend bij Staphorst. Robbert den Dunnen, vorig seizoen nog actief in de jeugd van Vitesse, maakte het kwartet compleet. De vier talentvolle doelmannen lieten een indrukwekkende training zien, waarbij de trainers ze flink lieten zweten.

2

Als afsluiting van de dag namen de winnaars hun prijs in ontvangst. Het weer was inmiddels zoveel beter geworden, dat de organisatie de prijsuitreiking niet in de kantine hield, maar op het zonnige kunstgrasveld. Luke Linthorst won de bokaal bij de 6/7-jarigen en Nils Luchjenbroers was de beste bij de 8/9-jarigen. Mart Heerkes won bij de 10/11-jarigen, Fin Jordans deed dat bij de 12/13-jarigen en Iwan Haarman was het sterkst in de leeftijd 14/15. Bij de meisjes gingen de bekers naar Emma Petter (6-10 jaar) en Fabienne Row (11+). Alle winnaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de finaledag in Harderwijk, op vrijdag 6 mei bij VVOG. Ook de beste nummers twee komen hiervoor in aanmerking.

Vervolg
De organisatie kijkt terug op een geslaagde Frans Hoek Keepersdag. Het was de eerste editie die plaatsvond in Dalfsen, maar in 2017 zou er zomaar een vervolg kunnen komen!

Bekijk hier alle foto’s.

3 4 5 6