Dropping dompelt SV Dalfsen in kerstsfeer

Een kerstfeest op 18 januari. Bij SV Dalfsen kan het, want daar vond vrijdag de jaarlijkse dropping plaats. Met als thema ‘Het foute kerstfeest’ zorgde de organisatie voor een buitengewoon geslaagde editie.

De dropping bij SV Dalfsen is een traditie die vermoedelijk halverwege de vorige eeuw in het leven is geroepen. Vast staat dat het feest al gehouden werd voordat SV Dalfsen in 1969 naar Sportpark Gerner verhuisde. In de tijd daarvoor was Café de Brinkhof de start- en finishlocatie van de dropping. Niemand weet precies wanneer de eerste editie plaatsvond.

Dat anno 2019 het feest nog altijd springlevend is, bleek wel uit de vele aanmeldingen die de organisatie ook dit jaar ontving. Elf teams van ongeveer negen personen lieten zich weer als vanouds droppen, dit jaar werden ze halverwege Ommen uit het busje gezet. De fraaie route leidde de teams langs verschillende posten, waar het nodige kunst- en vliegwerk van de deelnemers gevraagd werd. Bij De Kleine Kornuiten slaagden de meeste teams erin om de Mystery Guests te ontrafelen. Dit jaren waren het er zelfs twee: voormalig organisatoren Niek Meijer en Gerben Bekedam.

Na een lange en koude tocht door de de Dalfser bossen en buitengebieden waar nog nooit iemand geweest was, bereikten uiteindelijk alle teams de warme kantine. Daar zorgde zanger Raymond Smit voor een uitstekend feest en kwamen ook de muzikale kwaliteiten van verschillende SVD’ers weer bovendrijven.

Ondertussen hield de jury zich bezig met de uitslag en kon uiteindelijk worden medegedeeld dat de mannen van Dalfsen 5 met de winst naar huis gingen. Waar zij op het voetbalveld nogal wat moeite hebben om te presteren, gaat het ze in de kantine zeer eenvoudig. Op zondagen zijn ze heer en meester in de derde helft en ook de dropping kostte ze geen enkele moeite. Het elftal deed met twee teams mee en dat zij op plek één en twee eindigden is een voortreffelijke prestatie.

SV Dalfsen bedankt de organisatie van de dropping voor weer een geslaagde editie. Na drie jaar gaan zij met welverdiend pensioen en wordt het stokje overgedragen. Het was mooi om te zien dat opvolging zich spontaan aandiende na de prijsuitreiking. Vast staat dus dat deze traditie de komende jaren absoluut een vervolg krijgt!


Volg SV Dalfsen op social media: