Door weer en wind: Walking football

Hagel of regen, temperaturen rond het vriespunt of stormen met allerlei namen; de mannen van de Walking Football laten zich niet uit het veld slaan. Ook afgelopen donderdag lieten de heren hun kunsten zien op Sportpark Gerner.

Inmiddels is SV Dalfsen al bijna een jaar bezig met Walking Football. Bij deze vorm van voetbal wordt gespeeld met aangepaste regels, die ervoor zorgen dat voetballiefhebbers van alle leeftijden het spelletje actief kunnen blijven spelen. Zo mag de bal alleen laag gespeeld worden en is rennen niet toegestaan.

In het begin was het nog even wennen. Zo werden er wat dieptepasses verstuurd, maar kwam de groep er al snel achter dat balletjes in de voet beter werken. Al snel begon het te draaien en inmiddels lopen de combinaties vlekkeloos. Na een klein uurtje voetballen is het altijd wel weer mooi geweest en wordt er onder het genot van een kop koffie nog gezellig nagepraat.

De Walking Football-groep komt in actie op de donderdagochtenden, vanaf 10.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens aan te sluiten. Neem voor meer informatie contact op met Wim van der Vegt via tcsenioren@svdalfsen.nl.

Volg SV Dalfsen op social media: