Danique Noordman tekent driejarig contract bij PEC Zwolle

Danique Noordman heeft haar eerste profcontract getekend bij PEC Zwolle. De afgelopen zondag 17 jaar geworden aanvallend ingestelde speelster, heeft in Zwolle voor maar liefst drie seizoenen getekend. Het is voor het eerst dat de club een speelster voor zo’n lange periode aan zich weet te binden.

Danique zette haar eerste stappen op het voetbalveld bij VV Vilsteren, waarna de speelster op 9-jarige leeftijd de overstap maakte naar SV Dalfsen waar ze tussen de jongens al snel opviel. Niet alleen PEC Zwolle zag de kwaliteiten van Danique, ook de KNVB kreeg de balvaardige speelster op de radar. Danique doorliep alle nationale jeugdelftallen en maakte dit seizoen ook haar debuut op het hoogste niveau bij PEC Zwolle Vrouwen.

Sebastiaan Borgardijn, technisch manager van PEC Zwolle Vrouwen, is heel blij met het langere verblijf van Noordman in Zwolle. Hij zegt op de website van PEC Zwolle: “Danique kwam hier binnen als jongste speler toen ze nog in groep 8 zat. Vervolgens heeft ze hier de hele jeugdopleiding doorlopen, van O14 en O16 naar het beloftenteam en begon ze voor school naast het stadion op het CSE. Danique is een groot talent, dat heeft ze ook al bij de vertegenwoordigende elftallen van Oranje laten zien. Ze tekent immers niet voor niets voor 3 seizoenen. Tevens is Danique een speelster uit de regio waarin wij echt een toekomstige PEC Zwolle Vrouwen-speelster zien. Dit seizoen heeft ze bovendien al mooie dingen laten zien. Daarnaast heeft zij een duidelijk doel voor ogen, komt ze gretig over en is het ook gewoon een fijn persoon die PEC Zwolle niet als haar eindstation ziet.”

Danique: “Ik ben heel blij met mijn eerste contract bij PEC Zwolle Vrouwen. Al van jongs af aan ben ik altijd met voetbal bezig geweest, eerst tussen de jongens en de voorbije jaren hier bij PEC Zwolle tussen andere meiden. Dit seizoen mocht ik mijn debuut maken en heb ik al veel geleerd. Ik ben vastberaden mijn best te blijven doen voor deze club en mij gelijktijdig verder door te ontwikkelen.”


Foto’s: PEC Zwolle

Volg SV Dalfsen op social media: