Dalfsen JO13-1 derde op NK Beachsoccer

Dalfsen JO13-1 is zaterdag derde geworden op het Nederlands kampioenschap beachsoccer in Scheveningen. Een van de meegereisde ouders maakte een verslag:

“Zaterdag 21 juli was het zover, op een zonovergoten Scheveningen mochten de jongens van onder 13 zich meten met de acht besten van Nederland. Met gerenommeerde tegenstanders als de Spartanen en Jong Holland beloofde dit een hele uitdaging te worden.

Vrijdagmiddag zijn we met ouders en de kinderen al richting Scheveningen gegaan om zodoende ons zo optimaal mogelijk voor te kunnen bereiden. Met een overnachting in een jeugdhotel en het mooie weer moest dat helemaal goed komen. Ik kan u vertellen dat de tactiek tot in de late uurtjes goed is door gesproken en dat de tien spelers genoeg nachtrust (uurtje of twee) hebben gehad om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

En dat bleek ook wel. De eerste wedstrijd was gelijk tegen SV Geinoord, een op papier pittige tegenstander. De wedstrijden duren twaalf minuten en je speelt met vijf man. Dit kwam ook goed uit, aangezien we na zes minuten een heel nieuw team in konden zetten, Dat is ook echt nodig voor het beachsoccer. Voor we het wisten stonden we al met 2-0 voor, met twee mooie doelpunten van Storm. De tegenstander was overbluft door ons en al gauw lag ook de derde erin door Sven Kappers. De tegenstander begon daarop aardig geïrriteerd te raken en probeerde met fysiek geweld terug te komen. Helaas voor hen maakte Mark met de vierde, uit een volley, een einde aan de wedstrijd.

De tweede wedstrijd moesten we tegen Beachboys. Dit was een team dat al jaren op hoog niveau beachsoccer speelt. Dat bleek ook wel. Het was niet alleen hoogstaand wat ze op veld lieten zien, maar ook hoogstaand in lengte. Er zaten al jongens tussen met baardgroei en 1.80 lang. Hier konden de jongens niet tegenop en uiteindelijk was de eindstand 5-1 verlies. Naar later bleek ook de Nederlands kampioen.

De laatste voorrondewedstrijd was tegen onze buren uit Zwolle, HTC. Deze vereniging doet al jaren mee met beachsoccer en speelt ook mee in de landelijke competities. Dit was de mooiste wedstrijd van de dag, waarbij we ook veel complimenten hebben gekregen van de toeschouwers. Voor we het wisten stonden we met 2-0 achter. Met nog vier minuten op de klok was het Mark die de spanning terug bracht en in de laatste minuut scoorde Stijn de bevrijdende 2-2. Hierdoor eindigden we als tweede in de poule en daarmee ook als gedeeld derde van Nederland.

Al met al een zeer geslaagde dag. Mocht je als speler denken ‘dit lijkt mij ook wat’, houd dan de site in de gaten. De kans is groot dat we samen met een aantal verenigingen in de buurt ook komende zomer competitie gaan spelen.”


De mannen: V.l.n.r staand: Sven de Rooij, Indy Lindeboom, Wout Schrijver, Jorn van der Vegt, Mark Ekkelenkamp, Jonah Grobbée. V.l.n.r. zittend: Sven Kappers, Storm van Hessem en Stijn Dam. Liggend: David Grobbée

Volg SV Dalfsen op social media: