Dalfsen 4 behaalt langverwacht kampioenschap

Het vierde elftal is zondagmiddag kampioen geworden en heeft dat uitbundig gevierd. Op bezoek bij nummer twee Holten won de ploeg met duidelijke cijfers: 0-3.

De jongens van het vierde waren al jaren op jacht naar een kampioenschap. In 2019 eindigde de ploeg nipt als tweede en de seizoenen daarna werden afgebroken, terwijl het team bovenaan stond. Nu is het dus wel gelukt.

Met een luxe touringcar van South West Tours vertrok de ploeg vanaf Sportpark Gerner. Vanuit Dalfsen was een flinke delegatie supporters meegereisd, die zich tijdens de wedstrijd veelvuldig liet horen. Zij zagen hoe Dalfsen in de eerste helft al wel het betere van het spel had, maar moeilijk tot uitgespeelde kansen kwam tegen het zeer defensieve Holten. Vlak voor rust was het dan toch raak via Mart Seubers. In de tweede helft schoot Simon Gharnagharyan nog twee keer raak, waardoor het kampioenschap niet meer in gevaar kwam.

Op het veld werd het eerste feestje gevierd, nadat Sjoerd Klarenbeek namens het bestuur de kampioensschaal overhandigde. Terug in Dalfsen stond boer Ronald klaar voor een rondrit door het dorp en daarna bleef het nog lang gezellig in de kantine op Sportpark Gerner. Volgend jaar gaat Dalfsen 4 het een niveautje hoger proberen.

Foto: Kristian Giesen

Foto: Kristian Giesen

Volg SV Dalfsen op social media: