D-Kamp | Let op teken

Komend weekend is Sportpark Gerner het decor van het traditionele D-kamp. Al vele decennia is dit voor de JO13-pupillen de afsluiting van het voetbalseizoen. Vooraf wil de organisatie er één punt van aandacht uitlichten.

In 2016 werd de huidige organisatie voor het eerst geconfronteerd met de hinderlijke aanwezigheid van teken in de omgeving. Verschillende kinderen kregen hiermee te maken rondom het D-kamp. In 2017 volgden extra maatregelen en kwam iedereen ongeschonden uit de strijd. De organisatie hoopt uiteraard dat het D-kamp dit jaar opnieuw geen last heeft van teken. Hiervoor vragen we de ouders/verzorgers van de D-kampers om:

– De kinderen in ieder geval een lange broek mee te geven. Deze zal verplicht zijn tijdens het bosspel, waar de kinderen tevens de sokken over de broekspijpen moeten trekken en een shirt met lange mouwen moeten dragen.

– De kinderen in de dagen na het D-kamp nogmaals te controleren. Een tekenbeet is, ondanks preventieve maatregelen, nooit 100% te voorkomen. Uiteraard zorgen wij voor controle tijdens het D-kamp, maar het is eveneens niet uit te sluiten dat enkele dagen later alsnog een teek opduikt.

Sprays
Aan het gebruik van sprays (met als doel teken weg te houden) zitten risico’s. Indien zo’n spray in de slijmvliezen komt, is dat zeer gevaarlijk. Met name bij kinderen kan dit snel gebeuren. De GGD adviseert om toch vooral goed te controleren en bij gebruik van een spray heel goed de bijsluiter te lezen. De organisatie van het D-kamp gaat niet actief gebruik maken van sprays. Gezien de bijkomende risico’s, nemen wij het advies van de GGD over. Indien er ouders/verzorgers zijn die wel kiezen voor het gebruik van sprays, wordt de organisatie hier graag van op de hoogte gesteld.

Al met al hopen we natuurlijk dat onze voorzorgsmaatregelen ten overvloede zijn en dat de teken, net als ze altijd deden (behalve 2016), ons met rust laten tijdens het D-kamp. Wij wensen jullie zoon(s)/dochter(s) een fantastisch weekend toe en begroeten jullie graag op vrijdagavond 8 juni!

Volg SV Dalfsen op social media: