Compleet jubileumprogramma SV Dalfsen

Afgelopen zondag onthulde SV Dalfsen tijdens de nieuwjaarsreceptie het complete jubileumprogramma voor 2017. Hoogtepunten zijn de wedstrijd tegen PEC Zwolle in juli en de feestweek rondom de oprichtingsdatum van 1 september. Maar er is meer:

Zondag 8 januari – Nieuwjaarsreceptie
Het jubileumjaar 2017 begint natuurlijk met de traditionele nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de leden van SV Dalfsen elkaar een gezond nieuwjaar wensen. Het jaar begint sportief, want voor de senioren en de O19- en O17-jeugd is er een rommeltoernooi. De jongere jeugd is uiteraard welkom om een balletje trappen op één van de overige velden. Na afloop van het rommeltoernooi vindt de nieuwjaarsreceptie plaats in de kantine.

Zaterdag 21 januari – Dropping
Traditioneel staat de laatste vrijdag van januari in het teken van de dropping. Dit evenement kent ieder jaar weer een ander thema. Zo zijn de afgelopen edities de Olympische Spelen al eens aan bod gekomen, net als de thema’s ‘De helden van weleer’ of ‘Geen poespas’. Natuurlijk staat de editie van 2017 in het teken van het 75-jarig jubileum van SV Dalfsen. Het is een mooie kans voor de nieuwe organisatie om deze decennia-oude traditie een vervolg te geven. De dropping vond immers al plaats in de jaren zestig, nog voordat de kantine er stond. Deelnemers hadden destijds de opdracht om terug te keren bij Café de Brinkhof, aan de Wilhelminastraat. Met het huidige deelnemersaantal gaat dat niet meer passen, dus de avond wordt feestelijk afgesloten in onze eigen kantine.

Zaterdag 28 januari – FIFA-toernooi
De tweede editie van het FIFA-toernooi vindt ook dit jaar plaats in de kantine van SV Dalfsen. De organisatie is in handen van Rent ’n Play, dat twee toernooien in goede banen leidt. Eerst is het de beurt aan de O15- en O13-jeugd om te strijden voor de hoofprijs, waar Rens Brekveld in 2016 mee aan de haal ging. De O15- en O13-spelers besturen individueel een team. Vervolgens gaat het tweede toernooi van start: die voor de senioren en de O19 en O17-jeugd. Dit toernooi wordt gespeeld in de twee-tegen-tweevariant en het zijn Luc en Daan van der Vegt die de titel verdedigen.

Woensdag 22 februari – Frans Hoek Keepersdag
De woensdag in de voorjaarsvakantie staat in het teken van de keepers. Ben jij een keep(st)er tussen de zes en zestien jaar? Dan is de Frans Hoek Keepersdag op Sportpark Gerner echt iets voor jou. Tijdens deze dag werken de aanwezige keepers een serie trainingen af, spelen ze een onderlinge competitie en leren ze van ervaren doelmannen. De onderlinge competitie tussen keepers van de verschillende leeftijdsgroepen leidt tot de uitverkiezing van de beste keeper van het district. Alle finalisten, de nummers één en twee uit iedere groep, worden uitgenodigd voor de finales. Daar strijden ze om de titel ‘Beste keeper van Nederland’. In 2015 slaagde Jorick Maats, toen als speler van Dalfsen B1, erin deze titel in de wacht te slepen.

Woensdag 5 april – Schoolvoetbal voorrondes
Al in 1959 was het de heer Zelle, een bekend politieman in Dalfsen, die van mening was dat een onderling voetbaltoernooi voor schoolteams in Dalfsen mogelijk moest zijn. Samen met enkele andere politieagenten organiseerde hij op het veld naast de familie Feyen een toernooi, dat meteen een succes werd. Liefst 58 jaar later is het schoolvoetbal nog altijd een vast onderdeel op de voetbalkalender van Dalfsen. Op woensdag 5 april 2017 verdedigen jongens en meisjes uit groep zeven en acht weer met trots de kleuren van hun basisschool. SV Dalfsen is gastheer.

Zaterdag 8 april – Kinderdisco
Het hele jaar is het feest voor SV Dalfsen en natuurlijk geldt dat ook voor de allerjongste leden. Op zaterdag 8 april organiseert SV Dalfsen weer een kinderdisco voor de O11- en O9-pupillen van de handbal en de voetbal. Deze vindt plaats in de kantine van SV Dalfsen op Sportpark Gerner.

Woensdag 10 mei – Schoolvoetbal regionale finales
Behalve de voorrondes, mag SV Dalfsen dit jaar ook de regionale finales organiseren. Dat betekent dat de beste scholen uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Olst-Wijhe, Raalte en Twenterand zich melden op Sportpark Gerner. De winnaar kwalificeert zich voor de halve finales van het schoolvoetbalkampioenschap van het KNVB-district Oost.

Vrijdag 12 mei – 4×4-toernooi
Ruim 500 deelnemers, verdeeld over 91 teams en 18 poules. Het was in 2016 een drukte van belang tijdens het Kleine Kornuiten 4×4 toernooi en dat zal in 2017 niet anders zijn. Kinderen van alle basisscholen kunnen meedoen, van groep 1 tot en met groep 8. Het is al jaren een fantastische promotie voor het voetbal. Kinderen zijn veel aan de bal en maken op een speelse manier kennis met de sport. In de weken na het 4×4-toernooi is er altijd weer een piek te zien in de aanmeldingen van nieuwe leden.

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni – D-kamp
Karten bij Karba, het bosspel op vrijdagavond en natuurlijk de generatiewedstrijden tegen de ouders. Het D-kamp is al decennia lang niet meer weg te denken uit de agenda van SV Dalfsen. Ook in 2017 wordt het tentenkamp van de O13-pupillen een weekend lang opgeslagen op Sportpark Gerner.

Woensdag 14 en zaterdag 17 juni – Gemeentecup O23
Terug van geweest: De Gemeentecup! De zes verenigingen uit de gemeente Dalfsen gaan met elkaar de strijd aan op Sportpark Gerner. Op woensdag 14 juni spelen Lemelerveld, Hoonhorst, USV, Nieuwleusen, ASC’62 en SV Dalfsen een voorronde. In twee poules maken de teams in wedstrijden van 45 minuten uit wie drie dagen later de tegenstander is. Op zaterdag staan vervolgens drie wedstrijden op het programma: plek 5/6, plek 3/4 en natuurlijk plek 1/2.

Vrijdag 23 juni – Schippers Bedrijventoernooi
Eind juni is het bekend welke basisschool het best kan voetballen en welke voetbalvereniging binnen de gemeente het sterkst is. Maar welk Dalfser bedrijf kan het best tegen een balletje trappen? Het zal blijken tijdens de vierde editie van het Schippers Bedrijventoernooi.

Zaterdag 24 en zondag 25 juni – Beachweekend
Sportpark Gerner wordt in het jubileumjaar uitgebreid met een prachtig beachveld. Eind juni kan daar voor het eerst actief gebruik van worden gemaakt. De zaterdag staat in het teken van het beachsoccertoernooi. Een dag later is het de beurt aan de handballers om te laten zien wat ze kunnen op het zand van Gerner Beach. De Samba-klanken langs de zijkant zorgen voor heerlijke zomerse sferen.

Zaterdag 8 juli – SV Dalfsen – PEC Zwolle
Het belooft één van de absolute hoogtepunten van het jubileumjaar te worden: de oefenwedstrijd tegen eredivisionist PEC Zwolle. De ploeg van trainer Ron Jans won drie jaar geleden de KNVB-Beker en de Johan Cruijff Schaal. In de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 komen De Blauwvingers naar Sportpark Gerner, om het op te nemen tegen het vlaggenschip van SV Dalfsen.

Zaterdag 16 december – Koppel darttoernooi
Rudy de Graaf en Arjan Kouwen zijn de laatste jaren onverslaanbaar tijdens het Koppel darttoernooi van SV Dalfsen. Gaat het in het jubileumjaar lukken om het duo van de troon te stoten? Het zal blijken op zaterdag 16 december.

Woensdag 27 en donderdag 28 december – Kersttoernooi
Voor de jeugd is het de traditionele afsluiter van het voetbaljaar: het Rabobank Kersttoernooi. Al vele jaren is de Trefkoele, inmiddels de Trefkoele+, het decor voor twee spannende dagen vol met voetbal. Was het decennia lang spannend tussen de verschillende teams van SV Dalfsen en ASC’62, sinds enkele jaren zijn de spelers gehusseld en treden ze in gemengde teams ten strijde.

Zaterdag 30 en zondag 31 december – Bukkum
De jeugd heeft het kersttoernooi, de senioren hebben Bukkum. De nadruk ligt hier misschien iets minder op het voetballende aspect, aangezien de Day Before Bukkum doorgaans de meeste energie vergt. Het Oude Station is jaarlijks het startpunt van een bijzondere fietstocht. Hiermee bereiden de deelnemers zich voor op het voetbaltoernooi dat traditioneel plaatsvindt op Oudejaarsdag. In 2017 staat alweer de 42e editie van het Bukkumtoernooi op het programma.


FEESTWEEK:

Maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 augustus – Voetbaldagen
Drie dagen op rij met andere voetballers werken aan je techniek, wie wil dat nou niet? Voetbal jij in de F-league, O9-pupillen, O11-pupillen of O13-pupillen. Dan ben jij aan het juiste adres tijdens de voetbaldagen in de feestweek van SV Dalfsen. Aanvallen, verdedigen en omschakelen: onder leiding van de trainers van ProjectSports komt alles komt aan bod.

Donderdag 31 augustus
Vfl Bochum, SC Heerenveen, AZ, Feyenoord. Zomaar wat clubs die bij trainer Gert-Jan Verbeek op het palmares staan. Op donderdag 31 augustus is de oefenmeester, die zelf een huis bouwde in Dalfsen, te gast in onze kantine. De leden kunnen genieten van een vermakelijke lezing, die naadloos overloopt in de Dalfser VoetbalQuiz. In verschillende rondes wordt de voetbalkennis van de leden van SV Dalfsen getest, waarbij vragen over de eigen vereniging uiteraard ruimschoots aan bod komen.

Vrijdag 1 september
Sinds jaar en dag is het klaverjasspel zeer populair onder de leden van SV Dalfsen. Gedurende het seizoen nemen de deelnemers het op dertien donderdagen tegen elkaar op aan de kaarttafels in de kantine. Op vrijdag 1 september kunnen de kaartliefhebbers hun hart ophalen, dan organiseert SV Dalfsen een heuse klaverjasmarathon.

Zaterdag 2 september
Op zaterdag is het groot feest! De dag begint met een reünie voor oud-leden. Onder het genot van een hapje en een drankje halen de SVD’ers van vroeger herinneringen op uit de roemrijke geschiedenis van de club. Bij een goed jubileum hoort natuurlijk ook een jubileumshirt. Het gloednieuwe tenue wordt officieel gepresenteerd en uitgereikt aan de teams. Diezelfde middag al komt Dalfsen 1 in actie in deze bijzondere shirts. Er staat dan namelijk een jubileumwedstrijd op het programma. Eerder speelde Dalfsen 1 al jubileumwedstrijden tegen Go Ahead Eagles (1982) en een elftal van oud-internationals (1992). Tijdens de feestweek is SC Hörstel de tegenstander, waarna ’s avonds het feest losbarst in de feesttent.

*Alle activiteiten zijn nog onder voorbehoud en staan nog niet voor 100% vast. Houd de website, de social media-kanalen en de Babbeltjes ook tijdens het jubileumjaar goed in de gaten!

* Het programma voor 2017 is samengesteld door de jubileumcommissie ‘SV Dalfsen 75 jaar’. Deze commissie bestaat uit dertien betrokken leden van de vereniging: Marja Holsappel, Monique van der Vegt, Wim Kamphuis, Robert Diepman, Sjoerd Klarenbeek, René Eijkelkamp, Martijn Huizing, Jan Bosch, Arjan Bosch, Wim van der Vegt, Ellen Rietman, Bennie Offenberg en Steve Oosterkamp.