Dabeko viert 30-jarig jubileum

Onze hoofdsponsor Dabeko Banden en Automaterialen viert vandaag haar 30-jarig jubileum. Wij wensen Anton van der Kolk en Remko Kemerink een prettige dag toe en veel succes voor in de toekomst. SV Dalfsen 75 jaar en Dabeko 30 jaar, bijna te mooi om waar te zijn!

Onderstaande tekst komt van de website van Dabeko:

Als je iets kunt vieren, moet je het ook doen! Dat is een uitspraak die de directeuren van Dabeko, Anton van de Kolk en Remco Kemerink, op het lijf is geschreven. Dus staat 2017 in het teken van het 30 jarig bestaan van Dabeko banden en automaterialen.

Precies 30 jaar geleden, op 6 maart 1987, startte Anton van der Kolk met zijn toenmalige compagnon het bedrijf Dabeko. In de 30 jaren die volgden groeide Dabeko uit tot één van de belangrijkste spelers op het gebied van banden en automaterialen in Noordoost Nederland.

In de beginjaren van Dabeko werd een goede basis gelegd voor een prachtig bedrijf. Anton: “Wij zijn gestart vanuit een kleine loods en leverden al snel aan een groot aantal garagehouders de automaterialen en banden. Een bijzondere tijd als ik hier weer aan terug denk. In dit eerste pand kwam ook mijn huidige compagnon bij ons in dienst. Remco: “Qua ruimte konden we geen kant meer op, we zaten letterlijk tot aan de nok toe gevuld met banden. De automaterialen lagen in de gang voor de stelling, omdat er geen gaatje meer te vinden was.”

Bandenhotel, een paradepaardje
De noodzaak was dus hoog om een volgende stap te maken, dat gebeurde in 2003. Het pand aan de Vesting 22 werd gebouwd en ingericht op de toekomst. Met de komst van het bandenhotel en de uitbreiding van het bestaande assortiment bleek ook deze ruimte niet groot genoeg en werd het pand met een overkapping en extra hal uitgebreid. Remco: “Ik kan wel zeggen dat het bandenhotel één van onze paradepaardjes is. Het meedenken met de klant, maximaal gebruikersgemak in onze online portal en de grote kennis en kunde van onze medewerkers maakt dat wij voor onze klanten het verschil kunnen maken. De waardering van de klanten is dan ook groot als we ze uitnodigen om een kijkje te komen nemen en te zien hoe het bandenhotel bij ons vormgegeven is.” Ondertussen groeide Dabeko verder. 2 vestigingen werden opgericht en daarnaast werden er 2 overnames gedaan, met als gevolg dat Dabeko nu werkt vanuit 5 vestigingen in noordoost Nederland; Dalfsen (hoofdvestiging), Drachten, Coevorden, Assen en Groningen.

Het verschil maken
Het verschil maken is een van de doelstellingen waar Anton en Remco zich sterk op focussen. Anton: “Wij denken mee en vinden het belangrijk een goede relatie met klanten op te bouwen. Dit betekent dat Remco en ik ook veel onderweg zijn om de klant te spreken.” Remco: “Waarin liggen de behoeftes en wat zijn de knelpunten. Dit brengen we graag in kaart en komen met de juiste acties om eventuele knelpunten op te lossen.” En met een lach noemen ze beide: “We zijn daarin een goed team!” Het enthousiasme is iets wat ze ook bij hun medewerkers terug willen zien. Zo wordt aan teams gebouwd waarin iedereen de kennis en kunde heeft, maar minstens zo belangrijk, de drive om een stapje extra te zetten voor de klanten.

Logistiek partner
Wat extra’s doen, bijvoorbeeld even een extra ritje naar die klant die verlegen zit, het zijn basiswaarden voor de dienstverlening van Dabeko. Remco: “Een aantal jaren terug zijn we gestart met logistieke dienstverlening. Dit hebben we zodanig goed vormgegeven dat we nu van 15 dealerorganisaties in Noordoost Nederland de logistiek partner zijn.” Anton: “Als je het dan over een paradepaardje hebt, deze mag je ook zeker niet vergeten.”

Beide heren zijn trots op hun bedrijf en dat stralen ze uit. Remco: ”Het leuke van het 30-jarig bestaan is, dat we dit allemaal weer laten zien op een feestelijke beurs. Deze vindt plaats op 10 en 11 mei in Dalfsen van 16.00 uur tot 22.00 uur. Hier zal in samenwerking met onze leveranciers een mooie huisbeurs worden georganiseerd. Een beurs waar veel te beleven is en waar klanten kunnen profiteren van mooie acties! Want zoals gezegd: Elk feestje moet gevierd worden!”