Zonnig D-kamp goed verlopen

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zover, de D-pupillen van SV Dalfsen sloten het seizoen af met het traditionele D-kamp. Maar liefst 33 kinderen verzamelden zich vrijdagavond op Sportpark Gerner, topfit en nog vol energie. Hoe anders was dat twee dagen later, bij de afsluiting van het kamp. Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op weer een geslaagd D-kamp!

Vrijdagmiddag arriveerden de D-pupillen met hun ouder(s) op het sportpark. Nadat alle tenten waren ingericht, vertrokken de ouders, en was het D-kamp echt begonnen. Als eerste werden alle begeleiders aan de jongens voorgesteld, dit jaar waren dat Marc Meulhof, Luc van der Vegt, Tom Hultink, Remco Hultink, Vincent Jansen of Lorkeers, Stefan Jansen of Lorkeers, Willem te Wierik en Steve Oosterkamp. Nadat dit gebeurd was kon er begonnen worden met het Champions League toernooi. De jongens en meiden werden verdeeld in zes teams, die het in een poule tegen elkaar opnamen. Op vrijdag en zaterdag de poulewedstrijden, op zondag de finale.

IMG_2010

Bosspel
Bij het invallen van de duisternis zaten de wedstrijden er ongeveer op en kon de groep zich voorbereiden op het bosspel. Het bleef gelukkig droog en dus vertrokken we naar het Gerner Bos, aan de andere kant van de Haersholteweg. Daar werd de groep opgesplitst in de ‘douane’ en de ‘smokkelaars.’ De smokkelaars hadden de taak om geld naar de andere kant van het bos te smokkelen, waarbij het de uitdaging was om uit handen te blijven van de douane.

Overigens gingen er geruchten over een ontsnapte gek in het bos. Deze liet zich niet zien, dus uiteindelijk keerde iedereen weer heelhuids terug bij de kantine. Daar werd, onder het genot van een hapje en een drankje de moppentrommel nog even geopend. Na enkele geslaagde grappen volgde nog een aantal spannende rondes van de petje-op-petje-af-quiz. Om twaalf uur werd gezongen voor de jarige Wessel Lindeboom en rond half één zochten we de tenten op.

Penaltybokaal
Na een vrij kort nachtje (voor de één nog wat korter dan voor de ander), zat iedereen zaterdagochtend weer mooi op tijd aan het ontbijt. Vervolgens werden de voetbalschoenen weer aangetrokken voor de volgende serie wedstrijden. Tegen het einde van de ochtend verzamelde de complete groep zich bij het doel, voor de penaltybokaal. Johnny Nijenhuis en Jarnick Marsman, de keepers van het eerste, namen om de beurt plaats onder de lat. Vervolgens mocht iedereen drie keer aanleggen vanaf elf meter. Bij de eerstejaars D-pupillen was uiteindelijk Jurjen Eijkelkamp het meest trefzeker en bij de tweedejaars won Guus Lindeboom. Na de penaltyserie werd de kantine weer opgezocht voor de lunch.

Rond één uur had iedereen het eten op en maakten we ons klaar voor het vertrek richting de kartbaan in Wijthmen. Daar aangekomen werd er even kort uitgelegd hoe alles werkt en kon iedereen twee keer vijf rondjes rijden over het Karba-circuit. De begeleiding genoot van de inhaalacties en vooral van een paar mooi botsingen. De ‘kartprijs’ ging dit jaar naar Sven Kappers, die als een ware Max Verstappen over het circuit scheurde. Mathijs van de Burg ontving de prijs voor de snelste crash, hij slaagde erin zijn bolide binnen 2,3 seconden te laten crashen.

Zaterdagavond
Rond een uurtje of vier vertrokken we weer richting Dalfsen. Bij de zwevende kei maakten we een tussenstop voor een ijsje en bij terugkomst in de kantine werd de barbecue aangestoken. Vervolgens verzamelden donkere wolken zich boven het sportpark. De hele middag was het zonnig geweest met een graad of 28 en dat werd even afgestraft met een flinke stortbui. Gelukkig waren de tenten bestand tegen het vele water en kon iedereen in de kantine kijken naar de voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal. Redelijk op tijd lag iedereen in de tenten en was het muisstil. De korte eerste nacht had zijn tol geëist, er moest behoorlijk wat slaap ingehaald worden bij de meesten.

IMG_2088

Zondagochtend zaten we rond negen uur alweer aan de ontbijttafel. De laatste dag was aangebroken, wat was het weer snel gegaan. Nadat de tenten waren leeggehaald, stonden de finales van onze eigen Champions League op het programma. In een spannende eindstrijd versloeg Arsenal uiteindelijk Juventus en zo mochten Owen Dirksen, Koen Schuil, Troy Faassen, Guus Lindeboom, Tom Kulsdom en Sem Ponger de felbegeerde beker omhoog houden. Ondertussen was ook bij het rodedraadspel een winnaar bekend. Jim van Oenen gooide zijn pijlen het beste in het bord en kroonde zich dat dartkampioen. Na de prijsuitreiking konden we over gaan op de lunch, inclusief heerlijke tomaten- en groentesoep, verzorgd door Hans Westerhof.

Generatiewedstrijden
Tegen twee uur kwamen de ouders aan op het sportpark. De één was nog gekker verkleed dan de ander, een enkeling was zelfs amper te herkennen. De generatiewedstrijden werden gespeeld, waarbij de pupillen het in drie wedstrijden opnamen tegen hun ouders. Uiteraard wonnen de D-tjes alle wedstrijden dik verdiend van de ouders, de protesten tegen de scheidsrechters hadden geen enkele zin. Na het laatste fluitsignaal was er de gelegenheid om bij de kantine het D-kamp gezellig af te sluiten. Uiteindelijk sloeg de vermoeidheid toch toe bij de meeste kinderen en keerde iedereen tegen het einde van de middag weer huiswaarts. Het einde van weer een geslaagd D-kamp.

Rest ons nog een paar mensen te bedanken. Uiteraard keepers Jarnick Marsman en Johnny Nijenhuis voor hun optreden tijdens de penaltybokaal. Verder Martijn Huizing en Wim van der Vegt voor de bewaking van de tenten op zaterdagmiddag en natuurlijk Hans Westerhof voor de heerlijke soep. Ten slotte ook een woord van dank naar Henk Roddenhof voor het beschikbaar stellen van de kantine en het BBQ-vlees. Allen hartelijk bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

IMG_2150

– Bekijk hier alle foto’s van D-kamp 2016

Let op: Tijdens het D-kamp van afgelopen weekend kreeg een opvallend groot aantal kinderen te maken met een tekenbeet. De organisatie heeft alle aangetroffen teken verwijderd, maar het kan natuurlijk zijn dat er nog ergens eentje opduikt. Het verzoek aan alle ouders van de D-pupillen is dan ook om de kinderen nog even goed te controleren op teken. Lees hier alles over teken en hoe deze te verwijderen. Neem bij twijfel contact op met uw huisarts.