Dalfsen stunt met zege bij De Bataven

SV Dalfsen heeft zondagmiddag voor een verrassing gezorgd in de uitwedstrijd tegen De Bataven. In het Gelderse Gendt werd met 1-3 gewonnen.

Op Sportpark Walburgen was het natuurgras ondanks de hevige regenval goed bespeelbaar. Na een lange busreis begon Dalfsen alleraardigst aan het duel. Al snel kreeg Daan van der Vegt een open kopkans op aangeven van Kariem Own, maar Bataven-goalie Jamie Dekkers redde knap. Daarna nam de thuisploeg de overhand. Dat de openingstreffer in de 35e minuut viel, zat er in de fase daarvoor al even aan te komen. Het was uiteindelijk Thomas Demont die van dichtbij binnen knikte. Vlak voor rust was Joren Rietman met een vrije trap nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Dekkers bleek wederom een sta-in-de-weg.

In de tweede helft gooide Dalfsen alle schroom van zich af, al kwam de ploeg vlak na rust nog wel goed weg toen Donovan van Hessen een open kans liet liggen. De wedstrijd kantelde definitief toen Vince van den Anker na een uur spelen in de ploeg kwam. Hij was het die al voor een serieuze waarschuwing zorgde met een bal op de paal en twee minuten later was het echt raak. Sam van den Anker tekende koelbloedig voor de gelijkmaker.

Dalfsen voelde dat er meer in het vat zat en ging brutaal op zoek naar meer treffers. Rechtsback Own schoot nog voorlangs, maar in de 72e minuut was wel raak. Met een snoeiharde knal in de winkelhaak zorgde Vince van den Anker voor grote vreugde bij alles wat roodgeel was. Niet veel later zorgde de invaller ook voor het slotakkoord: 1-3.

Met drie heerlijke en welverdiende punten stapte Dalfsen in de bus terug. De eerste overwinning van het seizoen is een feit en dat smaakt absoluut naar meer. Volgende speelt Dalfsen een thuiswedstrijd tegen Columbia uit Apeldoorn. De wedstrijd op Sportpark Gerner begint om 14.00 uur.

Volg SV Dalfsen op social media: