Geen winnaar bij derby van Dalfsen

De derby in het bekertoernooi tussen ASC’62 en SV Dalfsen heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten stond het op Sportpark Gerner 1-1, over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Enkele honderden toeschouwers zagen hoe beide ploegen er een boeiend voetbalgevecht van maakten. Er werd gespeeld op het randje – en soms daarover – zoals het hoort bij een derby als deze. Wel was het even wachten op de eerste kansjes. Na een nerveuze openingsfase was een kopballetje van Erik Koedijk de eerste roodgele mogelijkheid, terwijl Matthijs van Gelder aan de andere kant doelman Mark Knol op de proef stelde. Joren Rietman was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar met een uitstekende reflex bracht ASC-goalie Thom Scherpenkate redding.

Zo’n tien minuten voor rust kon de helft van het sportpark voor het eerst juichen. Vince van den Anker draaide zich op de linksbuitenpositie handig vrij en vervolgde die actie met een uitstekende voorzet. Bij de tweede paal stond Jeroen Kamphuis helemaal vrij, waar de spits met zijn hoofd dankbaar gebruik van maakte: 0-1. Enkele minuten later had ook de 0-2 moeten vallen. Joren Rietman en Daan van der Vegt konden samen vrij door op het ASC-doel, maar hadden zoveel tijd, dat de twijfel blijkbaar toesloeg en Scherpenkate redding kon brengen.

Hectisch begin tweede helft
Het eerste kwartier na rust verliep tumultueus. Scheidsrechter Degirmenci had zijn handen vol om de wedstrijd onder controle te houden. Amper vijf minuten na rust kende de arbiter een strafschop toe aan ASC’62, nadat hij een duw had gezien binnen de beruchte lijnen. De ervaren Chiel Pasman bleef ijzig kalm en stuurde Knol de verkeerde hoek in: 1-1. Opvallend was dat Vince van den Anker twee minuten later aan de andere kant op vergelijkbare wijze tegen de grond werd gewerkt, maar deze situatie geen penalty opleverde.

In het restant van de wedstrijd probeerde SV Dalfsen het tempo op te voeren, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit nauwelijks. Enkel Jeroen Kamphuis had een kwartier voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid om roodgeel weer op voorsprong te zetten, maar oog in oog met Scherpenkate raakte hij de bal verkeerd. Tot twee keer toe mocht specialist Joren Rietman nog aanleggen voor een vrije trap, maar beide pogingen zeilden hoog over.

Grootste kans ASC’62
Met het einde van de wedstrijd in zicht was duidelijk merkbaar dat Dalfsen de punten over de streep wilde trekken en dat ASC’62 de gelijke stand wel prima vond. Toch was de grootste kans in de slotfase voor de blauwwitte formatie van trainer Piet de Jong. Bij een rommelige situatie kwam de bal plotseling voor de voeten van Bart Visscher, die zich zomaar tot matchwinner had kunnen kronen. Mark Knol dook echter op tijd de hoek in, waarna onmiddellijk het eindsignaal klonk. De punten worden verdeeld en over negentig minuten gezien is dat terecht.

Volgende week speelt SV Dalfsen de laatste bekerwedstrijd in deze poulefase. Op zondag 19 september is zondagtweedeklasser BWO de tegenstander. De aftrap op sportpark De Noork in Hengelo is om 14.00 uur.

Foto’s: Kristian Giesen Fotografie