SV Dalfsen strijdend ten onder

Zonder publiek maar met een livestream trad SV Dalfsen aan tegen BVC’12 uit Beek. Het hoofdveld was ondanks de regen bespeelbaar maar kende wel wat gladde en natte plekken.

BVC nam het initiatief en Dalfsen had zichtbaar moeite met de ervaren en fysiek sterke ploeg. Vooral verdedigend had Dalfsen problemen en gaf met enige regelmaat kansen weg. Dit leidde al in de 12e minuut tot een doelpunt van de Bekenaren. Ook in de 23e minuut ging de defensie van Dalfsen niet vrijuit en kon BVC op een 2-0 voorsprong komen.

In de rust werd er ingegrepen door de technische staf en maakten Dann Kottink en Daan van der Vegt hun entree. Dalfsen schakelde een tandje bij en al snel lag de 1-2 in het BVC-doel na een prima schot van Joren Rietman. Dalfsen ging voor de gelijkmaker maar het was BVC dat scoorde in de 57e minuut; 1-3.

Terwijl doelman Marc Knol voor Dalfsen de ene na de andere kans van BVC onschadelijk maakte wist Rietman de tweede Dalfser treffer van de middag aan te tekenen; 2-3. Dalfsen wisselde nog eens en ging voor de gelijkmaker maar het was BVC dat wist te scoren uit een prima genomen vrije trap. Ondanks veel energie en doorzettingsvermogen wist Dalfsen niet meer tot scoren te komen en gingen de drie punten met de bus mee naar Beek. Volgende week speelt Dalfsen uit tegen FC Winterswijk.

Foto’s: Kristian Giesen