SV Dalfsen pakt 1e periode in 2e klasse L

Onder de gezellige klanken van blaaskapel de Vechtboerties trapte SV Dalfsen zondagmiddag op een zonovergoten Sportpark Gerner af voor de wedstrijd tegen VV Rolder Boys. Bij winst kon Dalfsen de 1e periode veilig stellen, bij een gelijkspel of verlies was het afhankelijk van de concurrenten Stadskanaal en Lemelerveld.

De eerste kans was voor Rolde, maar uitblinker Mark Knol wist deze onschadelijk te maken. Hierna kwam Dalfsen beter in haar spel en een afgeslagen corner werd uit de tweede lijn snoeihard ingeschoten door Luc van der Vegt, 1-0. Rolde verzette zich kranig en de meeste duels werden op het middenveld uitgevochten. Bij één van die duels kwamen twee spelers in een kopduel met elkaar in aanraking waarbij beide het veld moesten verlaten. Dalfsen had het betere van het spel maar Rolde kreeg een geweldige kans op de gelijkmaker. Een afstandsschot ging via de binnenkant paal achter doelman Knol langs waarna de rechtsbuiten van Rolde de bal in de rebound in het zijnet schoot. Vlak voor rust wist Dalfsen de stand op 2-0 te krijgen, na goed combinatiewerk gaf Sjoerd Klarenbeek de bal af op Chiel Huisjes die wel raad wist met dit cadeautje, 2-0.

Na rust kreeg dezelfde Huisjes een geweldige kans op de 3-0 maar bij miste in de afwerking. Hierna was het Rolde dat de klok sloeg. Dalfsen werd teruggedrongen op eigen helft en kwam er niet meer uit. In de 54e minuut leidde dit tot een penalty die correct werd ingeschoten door Rolde. De ploeg uit Drenthe bleef aandringen en keer op keer moest Mark Knol handelend optreden. Tot de laatste minuut bleef het spannend waarbij uiteindelijk Dalfsen aan het langste eind trok. Met de overwinning werd de 1e periode veilig gesteld en onder vrolijke klanken van zanger Ray Delando was het nog lang gezellig in de kantine van SV Dalfsen.