SV Dalfsen herpakt zich en wint overtuigend van GRC Groningen

SV Dalfsen heeft zondagmiddag drie punten meegenomen uit Groningen. Op bezoek bij GRC won de ploeg met 2-4, waardoor het de subtop in de 1e klasse weer in zicht heeft.

Op een winderig sportpark Corpus Den Hoorn moest worden uitgeweken naar kunstgras voor de wedstrijd GRC Groningen – SV Dalfsen. Nu is Dalfsen wel gewend om op kunstgras te spelen dus een snelle vlakke mat ligt de mannen van trainer Jacob Grooten wel. Dalfsen begon wat voorzichtig vanwege de verliespartij van vorige week maar wist gaandeweg de eerste helft het initiatief te nemen. In de negentiende minuut leidde dit al tot de eerste goal van Luc van der Vegt. Dalfsen zette door en zes minuten later lag de tweede goal van Dalfsen al in het net, het was Jeroen Kamphuis die de bal het laatst geraakt had. Net toen iedereen dacht dat er met 0-2 gerust zou worden wist GRC te scoren en was de spanning weer terug.

Dalfsen ging na rust verder waar het gebleven was en dit leidde in de 58e minuut tot de 1-3 op naam van Jeroen Kamphuis. Toen Gijs Wiltvank even later de 1-4 binnen werkte was het gedaan met de weerstand van GRC. De 2-4 van GRC in de 84e minuut was dan ook alleen nog maar voor de statistieken. Dalfsen stijgt met deze overwinning tot de 6e plaats op de ranglijst in de eerste klasse F en speelt volgende week thuis tegen koploper SWZ Boso Sneek, aanvang 14.00 uur.