Ruime overwinning voor SV Dalfsen in Leeuwarden

Het 100-jarige FVC uit Leeuwarden was zondag de gastheer voor SV Dalfsen. De omstandigheden waren goed voor een lekkere pot voetbal en dat kregen de bezoekers te zien: 0-4.

Dalfsen nam gelijk het initiatief en combineerde er lustig op los. FVC kwam nauwelijks aan voetballen toe en had grote moeite om het spel van Dalfsen te ontregelen. Uit een corner in de 15e minuut wist niemand minder dan Stefan Jansen of Lorkeers de 0-1 binnen te werken. Dalfsen bleef doorgaan en de 0-2 viel in de 41e minuut op naam van Jeroen Kamphuis. Toen in de 45e minuut de stand op 0-3 werd gebracht door Remco Hultink was het gedaan met de weerstand van FVC.

Helemaal toen in de 56e minuut FVC verder moest met tien man, in verband met een tweede gele kaart. Dalfsen speelde de wedstrijd relaxed uit en wist de stand in de 57e minuut zelfs op 0-4 te brengen, wederom door de prima spelende Jeroen Kamphuis. Met deze overwinning komt de sub-top voor Dalfsen in de eerste klasse in zicht. Volgende week zondag speelt Dalfsen thuis tegen SC Stadspark uit Groningen, aanvang 14.00 uur.