Regenboogvlag wappert bij SV Dalfsen

In het kader van de internationale Coming Out Day, op maandag 11 oktober, hijst SV Dalfsen komend weekend de regenboogvlag bij de kantine. Hiermee schenken we aandacht aan vrijheid en acceptatie van iedereen, ongeacht de geaardheid. 

In Dalfsen heeft de gemeente het initiatief genomen om mee te doen aan de Coming Out Day. De aandacht moet leiden tot meer bewustzijn en een grotere sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid. Behalve bij SV Dalfsen wordt de vlag gehesen bij diverse andere sportverenigingen, kulthusen en het gemeentehuis.

Wethouder Jan Uitslag: “We maken graag zichtbaar dat we aandacht hebben voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen of transgenders en dat we hen ondersteunen in hun acceptatie in de samenleving. De actie is overigens niet specifiek gericht op LHTB’ers, maar op alle inwoners. We zijn namelijk van mening dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.”

Coming Out Day
De Coming Out Day vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat homo’s en lesbiennes voor hun seksuele voorkeur uitkomen. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Volg SV Dalfsen op social media: