JO13-pupillen beleven geslaagd D-kamp

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zover, de JO13-pupillen van SV Dalfsen sloten het seizoen af met het traditionele D-kamp. Maar liefst 34 kinderen verzamelden zich vrijdagavond op Sportpark Gerner, topfit en nog vol energie. Hoe anders was dat twee dagen later, bij de afsluiting van het kamp. Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op weer een geslaagd D-kamp!

Vrijdagmiddag arriveerden de D-pupillen met hun ouder(s) op het sportpark. Nadat alle tenten waren ingericht, vertrokken de ouders, en was het D-kamp echt begonnen. Als eerste werden alle begeleiders aan de jongens voorgesteld, dit jaar waren dat Marc Meulhof, Luc van der Vegt, Tom Hultink, Hugo Endeman, Vincent Jansen of Lorkeers, Stefan Jansen of Lorkeers, Marlon Broeks en Steve Oosterkamp. Nadat dit gebeurd was kon er begonnen worden met het Champions League toernooi. De jongens en meiden werden verdeeld in zes teams, die het in een poule tegen elkaar opnamen. Op vrijdag en zaterdag de poulewedstrijden, op zondag de finale.

Bosspel
Bij het invallen van de duisternis zaten de wedstrijden er ongeveer op en kon de groep zich voorbereiden op het bosspel. De regen van die middag was aardig de grond ingetrokken en dus vertrokken we naar het Gerner Bos, aan de andere kant van de Haersholteweg. Daar werd de groep opgesplitst in de ‘douane’ en de ‘smokkelaars.’ De smokkelaars hadden de taak om geld naar de andere kant van het bos te smokkelen, waarbij het de uitdaging was om uit handen te blijven van de douane.

Overigens gingen er geruchten over een ontsnapte gek in het bos. Deze liet zich niet zien, dus uiteindelijk keerde iedereen weer heelhuids terug bij de kantine. Daar werd, onder het genot van een hapje en een drankje de moppentrommel nog even geopend. Na enkele geslaagde grappen volgde nog een aantal spannende rondes van de petje-op-petje-af-quiz. Rond half één zochten we de tenten op.

Penaltybokaal
Na een vrij kort nachtje (voor de één nog wat korter dan voor de ander), zat iedereen zaterdagochtend weer mooi op tijd aan het ontbijt. Vervolgens werden de voetbalschoenen weer aangetrokken voor de volgende serie wedstrijden. Tegen het einde van de ochtend verzamelde de complete groep zich bij het doel, voor de penaltybokaal. Mark Knol en Jarnick Marsman, de keepers van het eerste, namen om de beurt plaats onder de lat. Vervolgens mocht iedereen drie keer aanleggen vanaf elf meter. Bij de eerstejaars O13-pupillen was uiteindelijk Jack Westendorp het meest trefzeker en bij de tweedejaars won Jurjen Eijkelkamp. Na de penaltyserie werd de kantine weer opgezocht voor de lunch.

Rond één uur had iedereen het eten op en maakten we ons klaar voor het vertrek richting de kartbaan in Wijthmen. Daar aangekomen werd er even kort uitgelegd hoe alles werkt en kon iedereen twee keer vijf rondjes rijden over het Karba-circuit. De begeleiding genoot van de inhaalacties en vooral van een paar mooi botsingen. De mooiste inhaalactie kwam op naam van Jorn van der Vegt, die een andere kart vakkundig naar de berm verwees. De ‘kartprijs’ ging dit jaar naar Anouk Zeedijk. De jury oordeelde dat zij de bochten het best aansneed.

Jurjen in de achtervolging op Manel

Barbecue
Rond een uurtje of vier vertrokken we weer richting Dalfsen. Bij de zwevende kei maakten we een tussenstop voor een ijsje en bij terugkomst in de kantine werd de barbecue aangestoken. Dit gebeurde overigens allemaal onder heerlijke weersomstandigheden. Waar de dagen voorafgaand aan het D-kamp onstuimig verliepen, liet de zon zich tijdens het kamp volop zien. Op de een of andere manier verloopt het D-kamp vrijwel altijd zonnig. Zaterdagavond lag iedereen redelijk op tijd in de tenten en was het muisstil. De korte eerste nacht had zijn tol geëist, er moest behoorlijk wat slaap ingehaald worden bij de meesten.

Zondagochtend zaten we rond negen uur alweer aan de ontbijttafel. De laatste dag was aangebroken, wat was het weer snel gegaan. Nadat de tenten waren leeggehaald, stonden de finales van onze eigen Champions League op het programma. In een spannende eindstrijd versloeg Juventus uiteindelijk Real Madrid en zo mochten Mark Ekkelenkamp, Storm van Hessem, Wessel Lindeboom, Romein van Ommen, Thomas Veldman en (leenspeler) Jonah Grobbèe de felbegeerde beker omhoog houden. Ondertussen was ook bij het rodedraadspel een winnaar bekend. Wout Schrijver gooide zijn pijlen het beste in het bord en kroonde zich dat dartkampioen.

De Champions League-winnaars

Naast de genoemde winnaars, viel nog een aantal kampgangers in de prijzen in de verschillende categorieën. Zo ging de ‘Ik-ben-er-wel-maar-wat-doe-ik-hier-eigenlijk-bokaal’ naar Matt van den Anker, won Tom Kulsdom de schorprijs, kroonde Manel Olierook zich tot ‘fietsmalloot’, mocht Sem Ponger zich de beste zendpiraat noemen en toonde Seb Feijen zich de ware ‘fidgetmeister’. De knakprijs ging naar Guido Ganzeboer en begeleider Tom Hultink. Na de prijsuitreiking konden we over gaan op de lunch, inclusief heerlijke tomaten- en groentesoep, verzorgd door Hans Westerhof.

Generatiewedstrijden
Tegen twee uur kwamen de ouders aan op het sportpark. De één was nog gekker verkleed dan de ander, een enkeling was zelfs amper te herkennen. De generatiewedstrijden werden gespeeld, waarbij de pupillen het in drie wedstrijden opnamen tegen hun ouders. Uiteraard wonnen de D-tjes alle wedstrijden dik verdiend van de ouders, de protesten tegen de scheidsrechter hadden geen enkele zin. Na het laatste fluitsignaal was er de gelegenheid om bij de kantine het D-kamp gezellig af te sluiten. Uiteindelijk sloeg de vermoeidheid toch toe bij de meeste kinderen en keerde iedereen tegen het einde van de middag weer huiswaarts. Het einde van weer een geslaagd D-kamp.

Rest ons nog een paar mensen te bedanken. Uiteraard keepers Jarnick Marsman en Mark Knol voor hun optreden tijdens de penaltybokaal. Verder Jan Grobbèe voor de bewaking van de tenten op zaterdagmiddag en natuurlijk Hans Westerhof voor de heerlijke soep. Ook bedanken we Robert Jan Boer en zijn mediateam voor de geweldige video-opnames. Deze beelden verschijnen later deze week online op SVD TV. Ten slotte ook een woord van dank naar Henk en Riet voor het beschikbaar stellen van de kantine en het BBQ-vlees. Allen hartelijk bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Bekijk hier alle foto’s van D-kamp 2017.

Volg SV Dalfsen op social media: