Hattrick Jeroen Kamphuis helpt Dalfsen aan ruime zege

Koploper SV Dalfsen speelde zondag uit tegen de nummer laatst SC Erica. Zonder de geblesseerde Stefan Jansen of Lorkeers en Erik Koedijk aan Dalfser zijde werd om 14.00 uur afgetrapt aan de Kalffstraat te Erica.

De fysiek spelende Drentenaren zetten gelijk druk op de Dalfser defensie, maar hier wist de ploeg van Jacob Grooten zich prima onderuit te spelen. De eerste kans was dan ook voor Dalfsen en na een voorzet op maat van Joren Rietman wist Remco Hultink in de vijfde minuut raak te koppen. Dalfsen gaf gas en binnen tien minuten na de eerste goal kreeg dezelfde Hultink een geweldige kans op de 0-2,  maar de doelman hield Erica in de race.

Even later was het wel raak toen Jeroen Kamphuis zijn directe tegenstander uitspeelde en raak schoot. Erica moest alle zeilen bijzetten en zocht de grens op van het toelaatbare. Dit leidde in de 35e minuut tot een tweede gele kaart voor Kjeld Huls die mocht vertrekken. Met tien man en een 0-2 achterstand begon Erica aan een kansloze missie.

Dalfsen combineerde er vrolijk op los en door doelpunten van Kamphuis (2x) en Daan van der Vegt (1x) liep de score uit tot een comfortabele 0-5. Met deze prima overwinning verstevigt Dalfsen haar koppositie in de 2e klasse L. Volgende week speelt Dalfsen thuis tegen de nummer drie, VV Valthermond. Aanvang om 14.00 uur op Sportpark Gerner.

  

Volg SV Dalfsen op social media: