SV Dalfsen wint verrassend van SV Grol

Dalfsen boekte zondagmiddag verrassend de eerste zege van dit seizoen, op bezoek bij Grol boekte de ploeg een knappe 2-4 overwinning.

Hier leek het in het begin van de wedstrijd zeker niet op. Grol creëerde kans op kans en het was een klein wonder dat het na een half uur spelen slechts 1-0 was voor de ploeg uit Groenlo. Dit was mede te danken aan een uitstekend keepende Iwan Haarman, die de afwezige Mark Knol verving.

Hierna nam Dalfsen meer initiatief en binnen tien minuten was het weer gelijk, doelpuntenmaker Stefan Jansen of Lorkeers. Toch kwam Grol voor rust weer op voorsprong en moest Dalfsen na de rust wederom in de achtervolging.

Dit lukte bijzonder goed, want Joren Rietman scoorde direct na rust de gelijkmaker. En het werd nog mooier voor Dalfsen toen Yoren Dam de 2-3 aantekende na een mooi eentweetje met Sam van den Anker. Even later weer een geweldige kans voor Dalfsen, waarbij de keeper van Grol aan de noodrem moest trekken en Ole Woltmeijer onderuit haalde. Joren Rietman verzilverde de toegewezen strafschop en bracht de stand op 2-4.

Dalfsen speelde de wedstrijd rustig uit en de eerste overwinning in de eerste klasse H was een feit. Het Grolsch bier smaakte heerlijk na de wedstrijd en het bleef nog lang onrustig in de Achterhoek.

 Volg SV Dalfsen op social media: