Danique Noordman opgeroepen voor Nederlands elftal

Voormalig SV Dalfsen-speelster Danique Noordman is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dinsdagavond kreeg ze te horen dat ze zich van bondscoach Andries Jonker mag melden bij de OranjeLeeuwinnen als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Wieke Kaptein.

Het gaat snel met de carrière van Danique (19), die van 2013 tot en met 2019 in de jeugdafdeling van SV Dalfsen speelde. Afgelopen zomer verruilde ze PEC Zwolle voor Ajax, waar ze een driejarig contract tekende. Inmiddels heeft ze voor de Amsterdamse ploeg haar opwachting gemaakt in de Super Cup, de Eredivisie en de voorrondes van de Champions League. Binnenkort mag Danique het in het hoofdtoernooi van de Champions League laten zien tegen Paris SG, AS Roma en Bayern München. 

Vanaf haar veertiende komt Danique uit voor de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Vorig jaar speelde ze met Oranje Onder 20 nog het WK in Costa Rica. Nu mag ze zich melden bij het grote Oranje, tussen speelsters van wereldniveau als Vivianne Miedema en Lieke Martens. De ploeg neemt het in de Nations League deze week twee keer op tegen Schotland. Komende vrijdag in Nijmegen en op dinsdag 31 oktober op Hampden Park in Glasgow.

SV Dalfsen feliciteert Danique met haar oproep en wenst haar veel succes bij de OranjeLeeuwinnen!

 Volg SV Dalfsen op social media: