‘Onze’ Danique in Oranje!

SV Dalfsen-speelster Danique Noordman heeft haar debuut gemaakt voor Oranje Onder 15. Op Sportpark de Koerbelt in Rijssen speelde ze woensdag de tweede helft mee in het duel met de leeftijdsgenoten van Duitsland. Ellen Nijhoff maakte een verslag:

Het was vanmiddag zover, ‘onze’ Danique kon haar debuut maken in de Oranje onder 15. Dat is wel heel bijzonder. Dus met de teamgenoten JO15-1 en ouders vertrokken we om 15.00 naar Rijssen, met z’n allen in de busjes die Boer Ronald beschikbaar had gesteld.  Omdat de rotondes in Rijssen te leuk zijn kwamen we iets te laat aan. Maar niet onopvallend natuurlijk, dankzij Boer Ronald wist het hele sportpark dat Dalfsen gearriveerd was. Het rechterdeel van de tribune zat toen al behoorlijk vol met andere fans uit Dalfsen.

Danique begon op de bank. Voor ons als ‘objectieve’ toeschouwers was de eerste helft dan ook vrij saai, er gebeurde niet veel aan de oranje zijde. Tegenstander Duitsland was sterker, de oranje dames stonden bijna constant onder druk en de Duitse meiden kwamen vrij simpel op 0-2. Wij wisten natuurlijk al lang wat er nodig was om een beetje power in dit Nederlandse team te krijgen, maar de coach moest daar duidelijk toch wat langer over nadenken. Maar bij aanvang van de 2e helft mocht Danique dan gaan warmlopen… Yes!

Voor de Dalfser fans werd dat warmlopen van Danique ineens véél interessanter dan de wedstrijd zelf. Toen ze warmgelopen was, en de laatste aanwijzingen had gekregen, was het zover..  In de 50e minuut betrad Danique onder luid gejuich van de Dalfser tribune het veld!! Jee, dat doet wat met je…en wat waren we allemaal trots op haar, kippenvel, ook bij de grote kerels.

En Danique had uiteraard een paar goeie acties; de eerste keer dat ze mee naar voren kwam was ze de tegenstandster te slim af en kon ze binnen de zestien een schot op goal wagen. Helaas was deze bal voor de keeper. En even later haalde ze nog een keer de achterlijn waarna ze een strakke voorzet gaf. De spits was echter ook onder de indruk van deze strakke bal en vergat om er wat nuttigs mee te doen. Niks aan te doen.

Het werd uiteindelijk 0-3 voor Duitsland. Lekker belangrijk …. not… Het allerbelangrijkste en allermooiste is dat Danique vandaag haar debuut heeft mogen maken in Oranje!

Namens alle teamgenoten en ouders;
Danique, topper, van harte gefeliciteerd met dit mooie debuut!

 

Volg SV Dalfsen op social media: