Dalfser derby eindigt onbeslist

Het oefenduel tussen SV Dalfsen en ASC’62 heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Het treffen eindigde in 1-1.

Voor rust had Dalfsen het meeste balbezit, maar de ploeg had moeite om ruimte te vinden in de goed georganiseerde defensie van ASC’62. Aan de andere kant haalde doelman Mark Knol opgelucht adem toen een aanval van ASC’62 eindigde met een bal op de paal.

In de tweede helft duurde het niet lang voor de bal in het net lag. Miscommunicatie in de roodgele defensie zorgde ervoor dat Chiel Pasman zomaar door mocht lopen: 0-1.

Dit was voor SV Dalfsen het signaal om er een schepje bovenop te doen. Na goed doorzetten van Remco Hultink maakte Sam van den Anker er al snel 1-1 van. SV Dalfsen deed er in de slotfase alles aan om de derby te winnen, raakte ook nog de paal, maar kwam niet meer tot scoren.

Komende zaterdag komt SV Dalfsen opnieuw in actie, dan weer in het bekertoernooi. Op bezoek bij Enter Vooruit (competitiegenoot van ASC’62) wordt om 14.30 uur afgetrapt. Bij een gelijkspel of een overwinning bereikt SV Dalfsen de knock-outfase van de districtsbeker.

Foto’s: Kristian Giesen