Dalfsen verliest seizoensopening van SC Bemmel

De start van de competitie heeft zondagmiddag geen punten opgeleverd voor SV Dalfsen. Op sportpark Gerner was SC Bemmel met 0-2 te sterk.

SV Dalfsen begon enigszins gehavend aan de wedstrijd, vaste krachten Jeroen Kamphuis, Erik Koedijk en Jesse Bos ontbraken door blessures. Een aantal jongelingen maakte hierdoor hun debuut in de eerste klasse, zoals bijvoorbeeld Kariem Own, Yoren Dam en Rens Brekveld. Met veel inzet, doorzettingsvermogen en een beetje lef werd het gebrek aan ervaring gecompenseerd en dit leidde tot een redelijk gelijk opgaande strijd. Bemmel was wat dominanter maar de eerste kans was voor Dalfsen, een kopbal van Koen Sloot ging net naast. Ook Bemmel kreeg een aantal kansen en in de 30e minuut was het raak voor de bezoekers, de 0-1 was tevens de ruststand.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld waarbij Bemmel over de hele linie beter voetbal liet zien. In de 55e minuut werd rechtsback Own in een duel licht getoucheerd waaruit vervolgens een te korte terugspeelbal op Mark Knol volgde. In plaats van voor een overtreding te fluiten besloot de scheidsrechter door te laten spelen en de spits van Bemmel wist wel raad met dit cadeautje, 0-2. Dalfsen zette nog eens aan en na een onderschepping kreeg invaller Sam van den Anker een geweldige mogelijkheid om de achterstand te verkleinen maar de keeper van Bemmel bracht redding. Dalfsen kon geen vuist meer maken en Bemmel was de terechte winnaar van de middag.

Volgende week speelt Dalfsen uit tegen De Bataven uit Gendt, aanvang 14.00 uur op Sportpark Walburgen.

Foto’s: Kristian Giesen