Dalfsen 3 op overtuigende wijze kampioen

Op overtuigende wijze is het derde elftal van SV Dalfsen zondagmiddag kampioen geworden. Op eigen veld won de ploeg met 3-0 van Schalkhaar 6.

Dalfsen 3 moest het inhaalduel minimaal gelijkspelen om op de laatste dag van het seizoen 2023/2024 het kampioenschap in de 5e klasse veilig te stellen. De titel kwam geen moment in gevaar. Op het moment dat de eerste treffer in het net lag, een kopbal van Tom Hultink, waren de meeste supporters zelfs nog niet eens gearriveerd bij veld F van sportpark Gerner.

Ook daarna had Dalfsen weinig te duchten van de bezoekers uit Schalkhaar. Met een droge knal tekende Brenden Eijkelkamp voor de tweede treffer en een eigen doelpunt van de gasten bepaalde de ruststand op 3-0. In de tweede helft had het spelbeeld meer weg van een grote rondo, waarop scheidsrechter Michel de Maar mooi op zijn eindsignaal liet klinken.

Na een toespraak van interim-voorzitter Dirk Mosterman mochten leiders Tim Bergman en Gerben Bekedam de welverdiende kampioensschaal omhoog houden. Het feest werd vervolgens goed gevierd bij de plaatselijke horeca.

Volg SV Dalfsen op social media: