Dalfsen 1 vermorzelt De Gazelle en is weer koploper

De Gazelle was zondagmiddag een eenvoudige prooi voor SV Dalfsen. Op het eigen Sportpark Gerner was de ploeg van trainer Jacob Grooten heer en meester, met een klinkende 8-0 overwinning als eindresultaat. Doordat concurrent Broekland met 2-0 de boot in ging bij Activia, heeft Dalfsen 1 de koppositie in de Vierde Klasse H weer te pakken.

Keeper Mark Knol beleefde een bijzonder rustige middag. Vanuit zijn doel zag hij hoe honderd meter verderop de ene na de andere treffer in het mandje viel. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Daan van der Vegt, die de met een bekeken balletje de kruising vond en de score opvoerde naar 6-0. Daarvoor al tekende Sjoerd Klarenbeek voor de vijfde Dalfser treffer.

In de eerste helft waren het Erik Koedijk en Jeroen Kamphuis die, met ieders twee treffers, aan hun doelpuntenproductie werkten. Kamphuis voltooide na rust zijn hattrick. Het slotakkoord was voor aanvoerder Sjoerd Klarenbeek, hij zorgde ervoor dat de teller bleef steken op acht treffers. Ondertussen was al duidelijk dat Broekland tegen een nederlaag aanliep bij Activia, wat de middag voor SV Dalfsen 1 nog wat extra glans gaf.

Volgende week komt Dalfsen 1 niet in actie, in verband met Carnaval. Op zondag 8 maart staat de uitwedstrijd tegen Activia op het programma. In dat duel kan de ploeg de tweede periodetitel veilig stellen.