Dalfsen 2 in stijl kampioen

Dalfsen 2 is zondagmiddag op overtuigende wijze kampioen geworden in de 4e klasse. Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek eindigde de thuiswedstrijd tegen Holten 3 in maar liefst 7-0.

Een deel van de toeschouwers heeft de openingstreffer van Robin Pietersma overigens moeten missen. Op het moment dat hij de 1-0 binnen schoot was er namelijk nog geen minuut gespeeld en waren de kruitdampen van de roodgele fakkels nog nauwelijks opgetrokken. Toen er in de zevende minuut alweer gejuicht kon worden (eigen doelpunt Holten), was al duidelijk dat er weinig meer mis kon gaan.

Dankzij doelpunten van Ole Woltmeijer (strafschop), Stan Bouwhuis, Bas Pietersma en Robin Pietersma stond het halverwege al 6-0. In de tweede helft veel wisselingen aan Dalfser zijde, waardoor de doelpuntenproductie wat stokte. Robin Pietersma voltooide nog wel zijn hattrick en bepaalde zo de einstand op 7-0.

Toen scheidsrechter Nico Klumper het laatste fluitsignaal blies, barstte het kampioensfeest los. Uit handen van interim voorzitter Dirk Mosterman ontving de gehele selectie een medaille en natuurlijk de felbegeerde kampioensschaal. Daarna bleef het nog lang gezellig in de kantine en de plaatselijke horeca.

Meer foto’s zijn te bekijken in het fotoalbum.