Voorwaarts Twello te sterk voor SV Dalfsen

Onder prima omstandigheden maar op een matig veld speelden SV Dalfsen en Voorwaarts Twello zondag tegen elkaar. Dalfsen moest vanwege ziekte en blessures met een gehavende selectie aantreden, zo waren de zieke Mark Knol en de geblesseerde Yoren Dam en Joren Rietman niet van de partij.

De oranjehemden uit Twello zetten gelijk druk en Dalfsen had het moeilijk om hieronder uit te voetballen. Na acht minuten volgde een corner die zeer strak werd ingeschoten en uiteindelijk via een kluts het net raakte voor Twello; 0-1. Dalfsen probeerde te voetballen maar echt makkelijk vond men elkaar niet. Het moest dan ook van een individuele actie komen van Jeroen Kamphuis, Sam van den Anker of de gebroeders Van der Vegt.

Na rust ontstond er iets meer ruimte voor Dalfsen maar ook Twello bleef gevaarlijk met beter verzorgd voetbal. Dalfsen probeerde een doelpunt te forceren en slaagde hier dan ook bijna in. Maar schoten werden door een speler geblokt of gestopt door de keeper. Door de aanvalslust van Dalfsen ontstond er ook ruimte in de verdediging en hier wist Twello uiteindelijk gebruik van te maken. In de 72e minuut leidde dit tot de 0-2 en vlak voor tijd werd ook nog de 0-3 gescoord. Conclusie van de middag was dan ook dat Twello een maatje te groot was voor Dalfsen. Volgende week speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen MASV uit Arnhem.

Foto’s: Kristian Giesen