Dalfsen wint van Beilen en maakt zich op voor duel met Lemelerveld

In aanloop naar de topper tegen Lemelerveld heeft SV Dalfsen zondagmiddag met 3-0 gewonnen van middenmoter Beilen. Vanwege de vele regen werd uitgeweken naar het prima bespeelbare kunstgrasveld op Sportpark Gerner.

Dalfsen speelde met een behoorlijk gewijzigde opstelling, in verband met schorsingen en afwezigen. Keerzijde hiervan was dat de jeugd een kans kreeg in de persoon van Nick Dommerholt (basis) en Bas Pietersma (invalbeurt). Trainer Jacob Grooten had zijn ploeg duidelijk geïnstrueerd fel van start te gaan en het team gaf hier vanaf de eerste minuut invulling aan. Beilen werd kort gehouden en Dalfsen kreeg al snel kansen.

In de 22e minuut kwam Remco Hultink alleen voor de keeper te staan, maar de Beiler doelman keerde zijn schot. Even later onderschepte stofzuiger Frank Schurer de bal en wist hij Jeroen Kamphuis alleen voor de keeper te zetten. Hij faalde niet en de 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust probeerde Beilen het initiatief te nemen, maar was het Dalfsen dat keer op keer gevaarlijk was. Een heerlijke pass van Nick Dommerholt op Joren Rietman werd met buitenkant links onder controle gebracht, waarna vervolgens Jeroen Kamphuis de bal voor het intikken had, 2-0. In de slotfase deed ook Bas Pietersma nog een duit in het zakje door de 3-0 te scoren.

Met een solide verdediging, een hard werkend middenveld en een creatieve voorhoede lijkt Dalfsen klaar te zijn voor de kraker volgende week in Lemelerveld. Op het affiche een derby van formaat, de koploper tegen de nummer twee van de 2e klasse L. U bent van harte welkom om deze titanenstrijd met ons mee te beleven, aanvang 14.00 uur op Sportpark Heidepark in Dalfsen Oost.