Ouders

Je zoon of dochter gaat bij SV Dalfsen voetballen. We zijn een grote vereniging en voor een nieuw lid en/of ouders misschien wat onoverzichtelijk. We willen echter graag dat je snel opgenomen bent in de SVD-familie. Om je te helpen geven we hier enige informatie over onze vereniging en jouw rol als ouder. Als jouw kind naar de voetbal gaat, betekent dit ook vaak dat jij als ouder nauw betrokken raakt bij de voetbal. Je praat met andere ouders over het spel, de spelers, de trainer, de scheidsrechter en wat er zoal meer gebeurt op een voetbalveld.

Teamsamenstelling
Bij de indeling kijken we ook naar individuele aspecten. Welke spelers hebben kwaliteiten die elkaar in één team kunnen aanvullen? Bederft de extra spanning bij JO11-1/JO9-1 niet de spelvreugde voor deze speler? Kan die speler dit jaar de stap maken naar een hoger niveau? We kunnen het niet iedereen naar de zin maken, al hopen wij dat natuurlijk wel. Altijd zijn wij bereid om uitleg te geven over de indelingskeuze die we gemaakt hebben. Het vrijwillige kader van SV Dalfsen steekt veel energie in het maken van zorgvuldige en integere keuzes. Als lid van SV Dalfsen kan je erop vertrouwen dat zij het beste met de spelers en de club voor hebben.

Betrokkenheid
Je zult begrijpen dat binnen een vrijwilligersorganisatie als SV Dalfsen niet alles altijd vlekkeloos verloopt. Wij doen echter ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te regelen. Jij kunt als ouder dat echter positief beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– rijden naar wedstrijden;
– wassen (bij toerbeurt) van de kleding;
– helpen bij het coachen, indien de begeleiding een keer niet kan;
– ranja halen voor de spelertjes na de wedstrijd of in de pauze;
– de kinderen op een positieve manier aanmoedigen.

Met deze helpende hand maak je al snel deel uit van het ‘team’. Het team van betrokken ouders dat met plezier naar het spel van hun zoon of dochter kijkt. Als vereniging zijn we gebaat bij betrokkenheid van leden en ouders. Een grote groep leden (en ouders van jeugdleden) vervult al een groot deel van de taken, maar het wordt ieder jaar moeilijker om alle stukjes ingevuld te krijgen.

Met ingang van het seizoen 2015-2016 wordt van ieder lid een minimale inspanning voor de vereniging verwacht. Ouders van JO9 tot en met de JO15-jeugd gaan ongeveer 7,5 uur aan taken vervullen, terwijl iedereen vanaf de JO17-jeugd dit voor ongeveer 13 uur gaat doen. Dit takenpakket kan je zelf samenstellen, maar je kunt ook akkoord gaan met een soort basisprogramma (de vaste voet).

Aan het eind van het seizoen inventariseren we alle keuzes, zodat je tijdig weet hoe het takenpakket voor het volgende seizoen zal zijn. Kijk niet alleen wat de vereniging voor jou (of je kind) doet, maar kijk ook wat jij voor de vereniging kunt doen. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen aan info@svdalfsen.nl.

Support
Aanmoedigen van de spelers mag natuurlijk, maar doe het op een positieve manier. Schreeuwen is absoluut niet toegestaan. Aanwijzingen op het spel worden gegeven door de coach/leider en niet door de ouders. Houd er rekening mee dat ook de leider, trainer en de scheidsrechter er voor het plezier staat en dit vrijwillig doet. Geef dus geen commentaar op de leiding! Je kind ziet dat en neemt dit over.

Training en wedstrijden
Het kan altijd gebeuren dat een speler om bepaalde redenen niet aan de training of wedstrijd deel kan nemen (ziekte, huiswerk, familiegebeurtenissen, et cetera). Je wordt dan verzocht de trainer of leider hiervan tijdig op de hoogte te stellen. Het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk een uur voor aanvang van de training. Voor het afmelden van wedstrijden verzoeken wij dit te melden zodra bekend is dat de speler niet aan de wedstrijd kan deelnemen. Het valt namelijk niet altijd mee om de avond voor de wedstrijddag nog voor vervangende spelers te zorgen.

Indien jouw kind een medische toestand heeft die invloed kan hebben op deelname aan de diverse (sport)activiteiten, laat het de elftalleider, trainer of de coördinator weten. Op het aanmeldingsformulier kan je dit al aangegeven, maar we raden aan hier ook nog even persoonlijk met de begeleiders van jouw kind over te spreken. Zij kunnen hier dan rekening mee houden.